"Rubene" sakauj "Valmieru" un iegūst līderes godu

29.09.2021

rubenevalmiera.jpg

Vismaz uz vienu diennakti par ELVI florbola līgas vīriešiem līderi kļuvusi pašreizējā čempione "Rubene", kas šovakar Kocēnu sporta namā ar 11:4 sagrāva "Valmieru". Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Ingars Matisons, kurš izcēlās ar "hat-trick", trīs punkti arī Mikum Eduardam Ķikutam.

 

Šovakar Kocēnos nūjas krustoja divas viena novada komandas, kuru līdzšinējās sekmes bijušas radikāli atšķirīgas. "Rubene" jauno sezonu bija sākusi ar zaudējumu Talsu florbolistiem (4:5), bet pēc tam izcīnījusi trīs uzvaras, savukārt "Valmiera" piedzīvojusi trīs zaudējumus, un tikai ceturtajā mačā pārliecinoši izrēķinājās ar Virslīgas jaunpienācēju FBK SĀC (11:4).

 

Abu vienību savstarpējās spēles rezultātu 7. minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēnietis Aivars Kristiāns Rullis, bet 14. minūtē viesi atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 1:1, vārtu guvums Laura Alvja Stiprā kontā. Tomēr jau līdz pirmajam pārtraukumam savas pretenzijas uz panākumu šajā mačā pieteica laukuma saimnieki, kas izvirzījās vadībā ar 5:1. Pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Ingars Matisons, Dāvis Zēmelis, Arnijs Kuratņiks un Māris Parts. Otrās trešdaļas laikā rezultāts kļuva pavisam graujošs – 8:1, bet pēdējā periodā abas komandas guva pa trim vārtiem, kas nozīmēja, ka ar 11:4 uzvaru varēja svinēt "Rubene".

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Klaids Maļcevs, kurš atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Trīs vārti viņa komandas biedram Ingaram Matisonam, 3 (1+2) punkti Mikum Eduardam Ķikutam, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Arnijs Kuratņiks, Emīls Šūmanis un Matīss Celms. Par labāko starp valmieriešiem atzina Lauri Alvi Stipro, kurš izcēlās ar diviem rezultatīviem metieniem. Pēc šīs uzvaras "Rubene" ar 12 punktiem izvirzījās turnīra tabulas vadībā, bet "Valmierai" joprojām četri punkti un septītā pozīcija.


SF
JUGLASCIEMS