Kocēnu "Rubenei" trīspadsmitais čempiones kauss

06.06.2021

img_6785.jpg

Jau 13. reizi par valsts čempioni kļuvusi Kocēnu "Rubene", kas šovakar Ķekavā notikušajā ELVI florbola līgas sievietēm finālsērijas otrajā spēlē ar 2:1 pārspēja komandu "Ķekavas Bulldogs/NND". Uzvaru nesošos vārtus 45. minūtē guva Simona Grāpēna.

 

Finālsērijas otrā spēle sākās ar abpusēji bīstamiem uzbrukumiem, abu komandu vārtsargi darbojās pārliecinoši, tomēr 17. minūtē vadībā ar 1:0 izvirzījās laukuma saimnieces, vārtus guva Kristiāna Biezuma. 25. minūtē Kocēnu komandai radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā. Tāda situācija tika izmantota ļoti efektīvi – 26. minūtē Simona Grāpēna atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 1:1. Līdzsvars uz rezultātu tablo bija vērojams līdz 45. minūtei, kad Grāpēnai padevās vēl viens precīzs metiens – 2:1. "Ķekavas Bulldogs/NND" darīja visu iespējamo, lai gūtu vārtus, tomēr mājiniecēm tas tā arī neizdevās. Tuvāk vārtu guvumam bija kocēnietes, kas neilgi pirms pamatlaika beigām trāpīja pa pretinieču vārtu stabiņu. Laukuma saimnieces vēl mainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr arī šis risks nedeva cerēto. Kocēnu "Rubene" svinēja smagi nākušu uzvaru ar 2:1, sērijā bija pārāka ar 2:0 un 13. reizi kluba vēsturē cēla virs galvām čempiones kausu.

 

Par šīs spēles labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta abu vārtu autore Simona Grāpēna. Komandā "Ķekavas Bulldogs/NND" tāds pats gods tika Lienei Kraujai, kura laukumā bija ļoti pamanāma, bet pie rezultativitātes punktiem gan netika. "Ķekavas Bullds/NND" vārtsardze Jana Filipsone šajā mačā atvairīja 23 no 25 pretinieču metieniem, bet "Rubenes" vārtsardze Sintija Bāliņa tika galā ar 16 no 17 metieniem.


SF
JUGLASCIEMS