Trīs vārti sešās minūtēs - "Rubene" ielaužas pusfinālā

06.06.2021

rubene_2021.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem otro pusfinālisti kļuvusi "Rubene", kas šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē ar 4:2 pieveica "Valmieru". Izšķirošo pārsvaru kocēnieši ieguva pēdējā perioda pirmajā pusē, kad sešu minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot 4:1. Sērijā "Rubene" uzvarēja ar 2:1, bet pusfināla spēlē tās pretiniece būs pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe".

 

Šīsdienas spēlē, kas notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, "Valmiera" un Kocēnu "Rubene" pirmo reizi spēkojās kā viena novada (Valmieras) divas komandas. Cīņai bija ārkārtīgi liela nozīme, jo zaudētājiem bija jābeidz sezona, bet uzvarētāji būs iekļuvuši valsts četru spēcīgāko komandu skaitā ar labām izredzēm pacīnīties par kādu medaļu komplektu. Mača pirmajā periodā dominēja abu komandu vārtsargi, kas tā arī netika pārspēti – 0:0. Pirmais vārtu guvums tika fiksēts tikai 37. minūtē, kad precīzs metiens padevās kocēnietim Andrim Jēkabsonam – 1:0. Jau pēc trim minūtēm ar golu atbildēja valmierieši – 1:1, ar vārtu guvumu izcēlās Ričards Eglītis. Pēc tik mazrezultatīva sākuma kaut kas samērā negaidīts notika pēdējā perioda pirmajā pusē, kad sešu minūšu laikā Kocēnu komanda guva trīs vārtus, izvirzoties vērā ņemamā vadībā ar 4:1. Pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos raidīja Dāvis Zēmelis, Markuss Dumpis un Arnijs Kuratņiks. Lai kā "Valmieras" florbolisti centās, viņiem atspēlēt izdevās tikai vienus vārtus – 54. minūtē precīzs bija leģionārs Pāvels Semjonovs (2:4). Atlikušajā laikā viesu aizsardzības līnija bija necaursitama - "Rubene" uzvarēja ar 4:2, sērijā triumfējot ar 2:1.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Dāvis Zēmelis, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Arnijam Kuratņikam 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu komandā "Valmiera" saņēma Mārtiņš Broks, kurš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Jau piektdien kļuva zināms, ka šī ceturtdaļfināla pāra uzvarētājus pusfinālā gaidīs spēkošanās ar komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Gan pusfinālā, gan cīņā par medaļām paredzēta tikai viena spēle.


SF
JUGLASCIEMS