"Lekrings" bullīšos pieveic "Valmieru" un kļūst par līderi

22.04.2021

lekrings_020.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem līderi kļuvusi Cēsu komanda "Lekrings", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā pēcspēles metienos ar 6:5 pārspēja FBK "Valmiera". Cēsnieku vārtsargs Markuss Plūdums atvairīja visus valmieriešu "bullīšus".

 

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā FBK "Valmiera" uzņēma Cēsu "Lekringu", turklāt jau pirms spēles bija skaidrs, ka uzvarētāja vismaz uz laiku varēs ieņemt pirmo vietu turnīra tabulā. Maču vareni sāka laukuma saimnieki, kuri jau 6. minūtē bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Pa bumbiņai vienu vārtos iemeta Matīss Salmiņš un Arvis Kārkliņš. Tomēr jau līdz pārtraukumam rezultāts atkal bija neizšķirts, jo ar vārtu guvumiem atbildēja cēsnieki Jorens Malkavs un Kaspars Lisovskis – 2:2. 27. minūtē Cēsus komandu vēlreiz vadībā izvirzīja Rūdis Jermacāns – 3:2. Otrās trešdaļas otrajā pusē pēc Pāvela Semjonova un Raita Ozola metieniem vadības grožus pirmo reizi pārņēma Valmieras komanda – 4:3. Līdz 56. minūtei rezultāts nemainījās, bet tad Kevins Šmits kārtējo reizi atjaunoja neizšķirtu – 4:4. 57. minūtē Arvis Kārkliņš vēlreiz vadībā izvirzīja mājiniekus (5:4), tomēr savu minimālo pārsvaru nosargāt viņiem neizdevās, jo jau nākamajā minūtē Emīls Dzalbs atgrieza cēsniekiem cerības uz labvēlīgu iznākumu – 5:5, papildlaiks.

 

Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos veiksme bija viesu pusē. Cēsu komandas vārtus sargāt devās Markuss Plūdums, kurš atvairīja visus četrus pretinieku metienus, bet viņa komandas labā pa "bullītim" iemeta Kristiāns Miezītis un Jānis Rajeckis, nodrošinot "Lekringam" uzvaru ar 6:5 un divus punktus turnīra tabulā.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma piekto vārtu autors Emīls Dzalbs. Par labāko starp valmieriešiem atzina vārtsargu Sandi Venevicu, kurš atvairīja 17 no 22 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar diviem vārtu guvumiem bija Arvis Kārkliņš. Cēsu "Lekrings" pēc šī panākuma ar 33 punktiem kļuva par turnīra līderi, bet "Valmiera" ar 32 punktiem atrodas trešajā pozīcijā.


JUGLASCIEMS