"Valmiera" vēl nepadodas un pieveic Liepājas "Kurši/Ekovalis"

08.02.2020

valmiera_2019.jpg

Ja Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis" šovakar viesos būtu pārspējusi "Valmieru", ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēļu dalībnieču astotnieks būtu teju skaidrs. Kā izrādījās, valmierieši vēl nav padevušies – viņiem izdevās ambiciozos liepājniekus pieveikt ar 10:8. 4 (3+1) punktus uzvarētāju labā guva leģionārs Pāvels Semjonovs.

 

Valmierieši Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņēma Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", kam regulārā turnīra pirmā apļa mačos viesos bija zaudējuši ar 5:7. Šī vakara spēles rezultātu 3.minūtē atklāja Valmieras komandas leģionārs Pāvels Semjonovs, bet 10.minūtē sekoja liepājnieku atbilde – 1:1, neizšķirtu atjaunoja Arvis Aniņš. Pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars tomēr jau atkal bija laukuma saimniekiem – 3:2. Otrās trešdaļas laikā "Valmiera" guva trīs bezatbildes vārtus, iegūsto vērā ņemamu handikapu – 6:2. Pēdējā perioda vidū mājiniekiem bija pat piecu vārtu pārsvars (9:4). Atlikušajā laikā "Kurši/Ekovalis" uzsāka izmisīgu pakaļdzīšanos, pat guva trīs vārtus brīdī, kad pašu vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr atņemt valmieriešiem kaut punktu viesiem šoreiz neizdevās. Uzvaru ar 10:8 nosargāja FBK "Valmiera".

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Pāvels Semjonovs, kurš ar 4 (3+1) punktiem savā komandā bija rezultatīvākais. Pa trim punktiem sakrāja Arvis Kārkliņš un Daniels Urbanovičs, bet 2 (1+1) punkti Gata Liepiņa kontā. Par vērtīgāko spēlētāju Liepājas komandā atzina divu vārtu autoru Gustavu Griezīti, 2 (1+1) punkti Kasparam Klameram, bet pa trim punktiem savāca Toms Akmeņlauks un Sandis Lēvalds. Komandai "Valmiera" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā joprojām 9.vieta, bet tagad jau 25 punktu un teorētiskas cerības noķert kādu no pirmā astotnieka vienībām. Liepājnieki ar 32 punktiem ieņem 7.vietu.

SF
JUGLASCIEMS