Ulbrokieši sakauj "Valmieru" un kā beidzamie iekļūst pusfinālā

21.03.2019

ulbroka_gols_19.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem ceturto pusfinālisti kļuvusi pašreizējā čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas ceturtdaļfināla sērijas septītajā spēlē savā laukumā ar 11:3 sakāva FBK "Valmiera" florbolistus. Aizraujošajā sērijā ulbrokieši izrādījās pārāki ar 4:3, bet pusfinālā viņus gaida duelis ar  komandu "Talsu NSS/Krauzers".

 

"Betsafe Oxdog Ulbroka", kas regulārajā turnīrā ieņēma pirmo vietu, ceturtdaļfināla sērijā tikās ar "Valmieru", kas finišēja tikai astotajā vietā. Interesanti, ka pagājušajā pavasarī tieši abas šīs komandas cīnījās ELVI florbola līgas finālā, par čempioni kļuva Ulbrokas komanda, kas valmieriešus pārspēja tikai pagarinājumā. Ceturtdaļfinālu ulbrokieši sāka savā laukumā, pirmajā mačā svinot pārliecinošu uzvaru ar 5:0, bet otrajā piekāpjoties ar 5:9. Nākamajā nedēļā jau Valmierā vispirms ar 12:1 triumfēja viesi, bet pēc tam mājinieki revanšējās pēcspēles metienos. Pagājušās nedēļas nogalē abas pretinieces pa uzvarai izcīnīja savā laukumā – ulbrokieši bija pārāki ar 6:3, bet valmierieši 7:3. Līdz ar to pēc sešām sērijas spēlēm rezultāts bija neizšķirts (3:3), tāpēc visam vajadzēja izšķirties šovakar Ulbrokas sporta kompleksā.

 

Kā pirmie jau 5.minūtē uzgavilēja Valmieras florbolisti, jo viņu pieredzējušākais spēlētājs Aigars Belasovs realizēja uz mājinieku vārtiem piespriesto soda metienu – 1:0. Ilgi priecāties viesiem gan neiznāca, jo nākamo deviņu minūšu laikā Ulbrokas florbolisti guva piecus vārtus pēc kārtas – 5:1. Pa golam pretinieku vārtos iemeta Rolands Kovaļevskis, Kārlis Jānis Petrovskis, Edžus Ceriņš, Atis Blinds un Matīss Kristians Morozovs. Ulbrokieši laukumā dominēja arī otrajā trešdaļā, kuras laikā rezultāts kļuva pavisam graujošs – 8:1. Nebija nekāda pārsteiguma, ka pēdējā periodā Valmieras florbolistiem neizdevās lauzt spēles gaitu - "Betsafe Oxdog Ulbroka" šajā mačā triumfēja ar 11:3, bet visā sērijā bija pārāka ar 4:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Lauris Zaicevs, kuram šajā mačā 3 (2+1) punkti. Pa trim rezultativitātes punktiem arī Atim Blindam un Rolandam Kovaļevskim, pa diviem goliem iemeta Kārlis Jānis Petrovskis un Kristers Eglītis, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Edžus Ceriņš un Matīss Kristians Morozovs. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Kaspars Janēvičs, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Divi vārtu guvumi Aigaram Belasovam. Līdz ar to Valmieras komandai šī sezona noslēgusies, bet ulbrokieši jau šīs nedēļas nogalē sāks pusfināla sēriju pret Talsu florbolistiem.

 

Videointervijas: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS