Izlasei divas spēles vienā dienā - pret poļiem un pret norvēģiem

19.10.2018

img_2326.jpg

Tikai vakar Latvijas vīriešu florbola izlase ieradās Slovākijā, lai piedalītos pirmajā Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā, kas šīs nedēļas nogalē norisināsies Prešovā. Jau šodien latviešiem jāaizvada abas apakšgrupas spēles – pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika) mūsu florbolisti spēkosies ar poļiem, bet pulksten 18.00 krustos nūjas ar norvēģiem.

 

Sešu nāciju kausa izcīņa florbolā ir jauns turnīrs, par kuru pirms diviem gadiem vienojās sešu valstu (Latvijas, Polijas, Norvēģijas, Vācijas, Slovākijas un Dānijas) federācijas, lai valstsvienības pārbaudītu savus spēkus, gatavojoties pasaules čempionātam, kas, kā ierasts, notiek decembra pirmajā pusē. Pirms gada tādu turnīru turpat Slovākijā aizvadīja šo sešu valstu sieviešu izlases, bet tagad kārta vīriešu valstsvienībām.

 

Sešu valstu izlases sadalītas divās apakšgrupās, kurās tiksies katra ar katru, cīnoties par iekļūšanu turnīra pusfinālā. Latvieši ielozēti vienā grupā ar poļiem un norvēģiem, bet otrā apakšgrupā ir dāņi, vācieši un mājinieki slovāki. Komandām, kas savās apakšgrupās ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada par vienu spēli mazāk, vēl tikai svētdien spēkojoties ar otras apakšgrupas neveiksminieci par 5.vietu turnīrā. Pārējām četrām valstsvienībām rīti dienas otrajā pusē būs pusfināla mačs, bet turnīra pēdējā dienā spēle par trešo vai par pirmo vietu.

 

Ar saviem pirmajiem pretiniekiem poļiem Latvijas vīriešu izlase nav tikusies jau ļoti sen – vairāk nekā piecus gadus, kad starptautiskā turnīrā, kas notika Valmierā, sakāva viņus ar 16:3. No mūsu izlases tagadējā sastāva toreiz laukumā devās četri spēlētāji – Edžus Ceriņš, Toms Bitmanis, Juris Gribusts un Toms Akmeņlauks. Pasaules čempionātā mūsējie pret Polijas izlasi spēlēja 2010.gadā, kad Helsinkos savus pretiniekus atstāja "sausā" ar 6:0. Toreiz no tagadējā sastāva mačā piedalījās Atis Blinds, Mihails Kostusevs, Aleksandrs Abramovs, Jānis Rajeckis un Artis Raitums, kā arī Ingus Laiviņš, kurš ir viens no šīs izlases galvenā trenera Arto Rīhimeki asistentiem.

 

Ar Norvēģijas florbolistiem latviešiem nācies spēkoties ievērojami biežāk. Pēdējais oficiālais savstarpējais mačs notika 2016.gada pasaules čempionātā Rīgā, kad apakšgrupas spēlē mūsējie pamatlaika pēdējā minūtē, kad pretinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ielaida vārtus. Cīņa noslēdzās neizšķirti – 5:5. Tajā spēlē piedalījās vesela virkne to pašu spēlētāju, kuri ar norvēģiem tiksies arī šodien: Morics Krūmiņš, Atis Blinds, Aleksandrs Abramovs, Toms Bitmanis, Torms Akmeņlauks, Artis Raitums, Pēteris Trekše, Andris Rajeckis, Jānis Rajeckis, Artūrs Jurševskis, Jānis Salcevičs, Rolands Kovaļevskis, kā arī Ingus Laiviņš.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki vadītās valstsvienības modelī vislielākā pārstāvniecība ir no Latvijas čempionvienības "Betsafe Oxdog Ulbroka" – četri spēlētāji. Pa trim florbolistiem izsaukti no komandām "Lekrings" (Cēsis) un "Lielvārde/Fat Pipe", pa diviem – no Kocēnu "Rubenes", Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS/Krauzera", bet pa vienam no Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" "un Ķekavas".

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Ingars Matisons

U

Rubene

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Edžus Ceriņš

U

Betsafe Ulbroka Oxdog

4.

Jānis Rajeckis

A

Lekrings

5.

Atis Blinds

U

Betsafe Ulbroka Oxdog

6.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

7.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

8.

Toms Bitmanis

U

Talsu NSS/Krauzers

9.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

10.

Juris Gribusts

U

Lielvārde/Fat Pipe

11.

Atis Stepāns

U

Rubene

12.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

14.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

15.

Andris Rajeckis

U

Floorball Thurgau (Šveice)

16.

Artūrs Jurševskis

A

SK Pārgauja

17.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/Fat Pipe

18.

Mihails Kostusevs

U

Kurši/Ekovalis

19.

Rolands Kovaļevskis

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

20.

Ivars Dišereits

V

Betsafe Oxdog Ulbroka

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS