Vecuma grupā U12 pārliecinoši uzvar "Kurši U12"

12.05.2017

img_3031_34233896771_o.jpg

Latvijas Bērnu un jauniešu čempionāta U12 vecuma grupas turnīra izšķirošās spēles par medaļām notika Grobiņas sporta centrā. Par čempioni kļuva Liepājas komanda "Kurši U12", vēl uz goda pjedestāla kāpa "FS Masters/Ulbroka" un "Ķekavas Bulldogs" jaunie florbolisti.

 

"Kurši U12" pēdējā sabraukuma posmā ar 5:0 sakāva "Lielvārdi", bet vienaudžus no "Talsu NSS/Krauzers U12" pārspēja ar 6:5. "FS Masters/Ulbroka" ar 7:5 pieveica "Ķekavas Bulldogs", bet lielvārdiešus pārspēja tikai pēcspēles metienos - 3:2. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 88 (68+20) punktiem kļuva liepājnieks Ralfs Polis, otrais labākais ar 82 (58+24) punktiem bija Toms Ķeirāns no Rīgas "Rockets", bet trešais - "Rīgas Lauvu" uzbrucējs Matīss Paegle, kuram 59 (36+23) punkti.

 

Liepājas "Kurši U12" jau no sezonas sākuma sevi pieteica kā potenciāli bīstamu un ļoti meistarīgu komandu, šo uzņemto kursu liepājnieki noturēja līdz par sezonas beigām. Turnīra pirmajā posmā "Kurši U12" ne mirkli nevienai no čempionātā startējušajām komandām neļāva ieņemt tabulas augstāko ailīti. Tā laikā komanda aizvadīja 15 spēles un visās "Kurši U12" florbolisti laukumu pameta kā uzvarētāji. Pārliecinošā dominance atspoguļojās arī statistikā - čempionāta pirmā posma laikā "Kurši U12" ielaida vien 19 vārtus, sasniedzot +/- vārtu attiecību +160. Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju tabulā pirmajā vietā gozējās "Kurši U12" uzbrucējs Ralfs Polis, bet vēl divi viņa komandas biedri atradās labāko sešiniekā.

 

Pārliecinošo sniegumu Liepājas komanda turpināja demonstrēt arī fināla posmā, kurā septiņās spēlēs tika izcīnītas septiņas uzvaras. Likumsakarīgi, ka aizvadot perfektu jeb nevainojamu sezonu un nepiedzīvojot nevienu zaudējumu, tieši "Kurši U12" izcīnīja vissmagāko un visspožāko kausu. Trenera Mārtiņa Krūma un viņa asistentu vadībā šie jaunieši spējuši sasniegt, ko ļoti iespaidīgu – trīs sezonu laikā izcīnītas trīs pirmās vietas. Jauno liepājnieku sasniegumi noteikti ļauj šo paaudzi saukt par zelta.


SF
JUGLASCIEMS