Latvieši nospiež uz ceļiem Dāniju un izcīna 5.vietu pasaulē

06.05.2017

img_1369.jpg

Pēc četru gadu pārtraukuma augsto piekto vietu pasaulē atguvusi Latvijas vīriešu U19 florbola izlase, kas šodien Zviedrijas pilsētā Vekšē notiekošo čempionātu noslēdza ar pārliecinoši uzvaru pār saviem vienaudžiem no Dānijas - 7:3.

 

Cīņa par piekto vietu starp Latvijas un Dānijas jaunajiem florbolistiem sākās jau "VIDA Arena" tribīnēs, kurās skandināvu komandas atbalstītāju bija teju trīs reizes vairāk, toties skaļākas balsis un arī bungas - latviešiem. Maču veiksmīgi uzsāka mūsu puiši, kuri jau otrajā spēlē pēc kārtas rezultatīvi noslēdza pašu pirmo uzbrukumu - šoreiz 40.sekundē pēc Kristera Eglīša piespēles vārtus kritienā guva mūsu komandas rezultatīvākais uzbrucējs Klāvs Ozoliņš (1:0). Pirmajā periodā gandrīz vai nospiedošs pārsvars piederēja Latvijas florbolistiem, neizpalika arī vārtu guvumi - ar precīziem metieniem izcēlās Lauris Alvis Stiprais (piespēlēja Kārlis Pupils) un Jānis Ragovskis (Ulvis Mētra). Pēc pirmajām 20 minūtēm mūsu izlasei triju vārtu handikaps - 3:0.

 

Otrajā trešdaļā cīņā nedaudz izlīdzinājās, bet dāņi joprojām nespēja ieņemt Emīla Ērgļa sargātos vārtus. Tiesa, arī latviešu uzbrukums pieklusa, lai gan viens gols tika iemests - to 39.minūtē pēc Renāta Degina piespēles izdarīja Ivo Popovs (4:0). Tikai pēdējā perioda sākumā savu nulli no rezultāta tablo ar soda metienu nodzēsa arī dāņi - 4:1. 46.minūtē mūsu florbolisti realizēja skaitlisko vairākumu - pēc Pētera Trekšes piespēles ar precīzu metienu izcēlās Jānis Ragovskis, atjaunojot četru vārtu pārsvaru - 5:1. Pamatlaika pēdējās desmit minūtēs latvieši nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, bet pretinieki sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Divus vārtus dāņi guva, bet uz katru viņu rezultatīvo raidījumu latvieši spēja atbildēt ar to pašu. 56.minūtē, kad mūsu komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, Pēteris Trekše viens pats tika galā ar visu pretinieku aizsardzību (6:2), bet 13.sekundes pirms finālsvilpes mūsējie trijatā izskrēja pretī skandināvu vārtiem - rezultatīva piespēle Klāvam Ozoliņam, bet pēdējo šī turnīra golu mūsu izlases labā iemeta Niks Blumfelds (7:3). Skaista uzvara un pēc četru gadu pārtraukuma jaunie Latvijas florbolisti atguvuši augsto piekto vietu pasaulē.

 

Labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē saņēma divu vārtu autors Jānis Ragovskis. Starp rezultatīvākajiem mūsu komandā bija arī Pēteris Trekše un Klāvs Ozoliņš - pa 2 (1+1) punktiem.

 

Latvijas izlases spēļu rezultāti:

Dat.

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rezultāts

03.05.

12.00

Čehija

Latvija

11:5

04.05.

12.00

Šveice

Latvija

6:5

05.05.

12.00

Latvija

Polija

13:10

06.05.

11.00

Dānija

Latvija

3:7

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kārlis Pops

V

FBK Valmiera

2.

Emīls Ērglis

V

Triobet/Ulbroka

3.

Ralfs Orste

A

Ķekava

4.

Krišs Lužinskis

A

FBK Valmiera

5.

Jānis Ragovskis

A

Talsi/Irlava

6.

Ulvis Mētra

A

Triobet/Ulbroka

7.

Kārlis Pupils

A

FK Kurši

8.

Renāts Degins

A

Ķekava

9.

Mariss Giņko

A

Lielvārde/FatPipe

10.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

11.

Kristers Eglītis

U

Triobet/Ulbroka

12.

Klāvs Ozoliņš

U

SC Classic (Somija)

13.

Matīss Pēteris Polis

U

Lielvārde/FatPipe

14.

Lauris Alvis Stiprais

U

FBK Valmiera

15.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Irlava

16.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

17.

Ivo Popovs

U

FK Kurši

18.

Emīls Birķis

U

Triobet/Ulbroka

19.

Edgars Puriņš

U

SK Pārgauja

20.

Niks Blumfelds

U

Lielvārde/FatPipe

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Treneris: Remārs Vikānis

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne


SF
JUGLASCIEMS