"Pārgauja" pārspēj "Lielvārdi/FatPipe" pēcspēles metienos, sērijā - 3:3

02.04.2017

pargauja_winn.jpg

ELVI florbola līgas pusfinālā nebeidz pārsteigt Stalbes "Pārgauja", kas šodien sērijas sestajā spēlē, kas notika Kocēnu sporta namā, pēcspēles metienos ar 6:5 bija pārāka par čempioni "Lielvārdi/FatPipe", finālistu noskaidrošanu pārceļot uz nākamo otrdienu. Sērijā - 3:3.

 

Stalbes SK "Pārgauja" un "Lielvārde/FatPipe" pusmēneša laikā aizvadīja jau sesto savstarpējo spēli. Stalbieši sērijas pirmajā mačā, kas notika lielvārdiešu laukumā, sīksti turējās līdz čempioniem rezultātā, pēdējā periodā pat izvirzoties vadībā. Pamatlaiks gan noslēdzās neizšķirti (4:4), bet pagarinājumā uzvaru Stalbes komandai ātrajā pretuzbrukumā nodrošināja Gvido Lauga - 5:4. Divas nākamās cīņas savā ziņā bija ļoti līdzīgas, jo "Lielvārde/FatPipe" gan savā laukumā, gan arī Kocēnu sporta namā, kas uz izslēgšanas spēļu laiku kļuvis par stalbiešu mājvietu, jau spēles sākumā ieguva pārsvaru rezultātā, vadības grožus vairs neizlaižot no rokām ne uz brīdi, turklāt uzvaras bija vairāk nekā pārliecinošas - ar 10:4 un 9:3. Toties sērijas ceturtais mačs ļoti atgādināja pirmo, jo Stalbes florbolisti neļāva Lielvārdes komandai iegūt vērā ņemamu pārsvaru, bet paši pirmo reizi izvirzījās vadībā minūti pirms pamatlaika beigām, kad, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus guva "Pārgaujas" spēlējošais treneris Ingus Laiviņš - 3:2. Vakar vakarā abas komandas bija atgriezušās Lielvārdes novada sporta centrā, kur lielāko daļu spēles iedzinējos atradās mājinieki, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti - 6:6. Šoreiz pagarinājumā veiksme bija pašreizējās čempiones "Lielvārdes/FatPipe" pusē, kas pēc Toma Akmeņlauka metiena svinēja uzvaru mačā ar 7:6, bet visā pusfināla sērijā otro reizi izvirzījās vadībā (3:2), nonākot tikai viena panākuma attālumā no iekļūšanas lielajā finālā.

 

Arī sērijas sestajā spēlē abu komandu vārtsargu izvēle joprojām nekādu pārsteigumu neraisīja, jo "Pārgauja" acīmredzot nemaz neizskata citus variantus kā vien pieredzējušo Renāru Arāju, bet lielvārdieši pēc zaudējuma pirmajā mačā, kad vārtus sargāja Jānis Salcevičs, dueļa turpinājuma uzticas tikai Jānim Bramanim. Protams, ka nekāda pretinieku izlūkošana sen vairs nav vajadzīga - sāncenši cīņu sāka ļoti aktīvi, turklāt arī gana rezultatīvi, jo jau 2.minūtē mājinieku uzbrukuma līderi atklāja rezultātu - pēc Gvido Laugas piespēles ar precīzu metienu izcēlās Gvido Lauga (1:0). "Lielvārde/FatPipe" steidza nepalikt atbildi parādā, turklāt izdarīja to ar veiksmes palīdzību - 8.minūtē Toma Akmeņlauka mestā bumbiņa trāpīja pa kāju viņa komandas biedram Sandrim Virsnītim, bet pēc rikošeta atrada sev vietu zem vārtu pārliktņa - 1:1. Šīsdienas mačā netrūka asumu - jau 12.minūtē pēc aktīvas pagrūstīšanās pie viesu vārtiem abām komandām nācās spēlēt formātā 3:3. Tas parocīgāk izrādījās stalbiešiem, kuru kapteinis Mārtiņš Rajeckis, kuru neatļauti kavēt mēģināja Gints Klēģers, aizturētā soda laikā tomēr pārskrēja pāri visam laukumam un meta ļoti precīzi - 2:1. Uz "Pārgaujas" kapteiņa vārtu guvumu ar to pašu minūti pirms pārtraukuma atbildēja lielvārdiešu kapteinis Artūrs Skadiņš - 2:2.

 

Otrajā trešdaļā ilgāku laiku nevienai no komandām neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu, bet 29.minūtes sākuma noraidījumu par muļķīgu pārkāpumu (skaitliskā sastāva neievērošanu) nopelnīja stalbieši. Šo iespēju nekavējās izmantot "Lielvārde/FatPipe" - 30.minutē pēc plašas saspēles tālu metienu no labās malas izdarīja pieredzējušais Atis Blinds, bumbiņa trāpīja Arāja vārtu tālajā apakšējā stūrī - pirmo reizi šajā mačā vadībā izvirzījās viesi (3:2). 32.minūtē lielvārdiešiem radās vēl viena iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, jo Gvido Lauga divcīņas laikā iesita pa muguru Ralfam Jonikānam. Arī šoreiz viesi bija prasmīgi - Toma Akmeņlauka piespēle stalbiešu vārtu priekšā atrada Sandri Virsnīti, kuram, droši vien grūtāk bija netrāpīt nekā trāpīt - 4:2. Šoreiz ar atbildi ilgi nekavējās "Pārgauja" - vēl tajā pašā minūtē komandas spēlējošā trenera Ingus laiviņa tālu piespēli pa gaisu ar augumu uzņēma Lauris Ābols, kurš uzreiz pēc tam ar sitienu no gaisa guva savus otros vārtu šajā mačā - 3:4. 35.minūtes sākumā iespēja spēlēt vairākumā radās "Pārgaujai", bet mājinieki ne vien paši sev neradīja nevienu vārtu gūšanas situāciju, bet arī netika galā ar Tomu Akmeņlauku, kurš iemeta golu brīdī, kad viņa komanda atradās skaitliskajā mazākumā - 5:3.

 

Pēdējā perioda sākumā "Lielvārde/FatPipe" izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā, bet 48.minūtē viesu aizsardzība tomēr kapitulēja, kad "hat-trick" sev noformēja Lauris Ābols - 4:5. 52.minūtē Laiviņam tika dota iespēja izpildīt soda metienu, tomēr viņam neizdevās pārspēt Bramani, tāpēc rezultāts nemainījās. Toties 54.minūtē iespēju "Pārgaujas līdzjutējiem uzgavilēt deva Lauris Ābols, kurš ar savu jau ceturto vārtu guvumu atjaunoja šajā cīņā neizšķirtu rezultātu - 5:5. Līdz pamatlaika beigām abām komandām netrūka iespēju gūt vārtus, tomēr pārāki vienmēr izrādījās vārtsargi.

 

Arī pagarinājumu sāncenši sāka tikpat aktīvi, kā noslēdza pamatlaiku. Laba iespēja pagarināt sēriju laukuma saimniekiem radās 66.minūtē, kad skaitlisko sastāvu pārkāpa lielvārdieši. Tomēr vairākums palika neizmantots, pirmo reizi šajā sērijā uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. "Bullīšu" sērijā sākās ar lielvārdieša Toma Akmeņlauka nerealizētu metienu. Viņa "pārinieku" Lauri Āboli piemeklēja tāda pati neveiksme. Nākamajā kārtā uz Mikus Valpētera neiemestu metienu ar golu atbildēja Miķelis Koknesis Roops - 1:0. Garām vārtiem aizmeta arī Atis Blinds un Ronalds Arājs. Ceturtajā kārtā lielvārdietis Sandris Virsnītis beidzot pārspēja Arāju, bet viņa oponents Edgars Puriņš palika tukšā - 1:1. Piektajā kārtā bez vārtu guvuma palika Gints Klēģers un Mārtiņs Rajeckis. Turpinot sēriju līdz pirmajai kļūdai, vārtsargus nespēja pārspēt Akmeņlauks un Roops, Valpēters (virsū vārtsargam) un Ābols (pāri vārtiem). Savs "bullītis" arī otrajā mēģinājumā neizdevās ne Blindam, ne Rajeckim. Devītajā kārtā garām vārtiem aizmeta Virsnītis, bet stalbietis Ronalds Arājs tika garām Bramanim, toties garām vārtiem viņa mesta bumbiņa nelidoja. "Pārgaujai" ļoti svarīga uzvara ar 6:5, kas stalbiešiem ļāva pagarināt sēriju - 3:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās nopelnīja četru vārtu autors Lauris Ābols. 2 (1+1) punkti viņa komandas kapteinim Mārtiņam Rajeckim. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Tomu Akmeņlauku, kura kontā 3 (2+1) punkti. Šīs sērijas septītā un reizē izšķirošā spēle notiks otrdien, 4.aprīlī, Lielvārdes novada sporta centrā, sākums pulksten 20.00.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

SK "Pārgauja" - "Lielvārde/FatPipe" 6:5 PS (2:2, 1:3, 2:0, 0:0, 1:0), sērijā 3:3

Metienu attiecība:

37:36 (10:10, 9:15, 13:7, 5:4)

Rezultatīvākie:

SK "Pārgauja" – Lauris Ābols 4 (4+0), Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Gvido Lauga 2 (0+2), Ingus Laiviņš 1 (0+1).

"Lielvārde/FatPipe" – Toms Akmeņlauks 3 (2+1), Kaspars Mudelis 2 (0+2), Mikus Valpēters 2 (0+2), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0).


SF
JUGLASCIEMS