"Talsu NSS/Irlava" jau finālā; Bauskā izceļas kautiņš

21.03.2017

bauska_maksurovs.jpg

Par Latvijas čempionātā florbolā Junioru līgas pirmo finālisti kļuvusi komanda "Talsu NSS/Irlava", kas pusfinālā pieveica Rīgas "Rockets". Pusfināla sērijā starp "Ķekavas Bulldogs" un "Bauskas BJSS" vadībā ar 1:0 izvirzījusies Ķekavas komanda, turklāt baušķenieki ar ķekaviešiem paspējuši izvicināt dūres.

 

Pusfināla sērijā starp "Talsu NSS/Irlavu" un Rīgas "Rockets" vienībām pietika vien ar divām spēlēm, lai noskaidrotu finālisti. Pirmajā spēlē "Talsu NSS/Irlava" bija pārāka ar 14:8. Atbildes spēle Talsos ritēja pēc līdzīga scenārija - pirmajā periodā vadībā izvirzījās rīdzinieki, bet otrajā un trešajā dominēja "Talsu NSS/Irlava", kas arī otro maču noslēdza ar graujošu pārsvaru - 16:6. Rezultatīvākie spēlētājs "Talsu NSS/Irlava" sastāvā šajā spēlē bija Jānis Ragovskis, kura kontā trīs vārti un četras rezultatīvas piespēles, bet starp viesiem izcēlās Raitis Ozols, kurš guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Par labāko spēlētāju mājinieku komandā atzina Emīlu Krūmiņu, kuram divi vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles, bet starp viesiem - Artūru Priedīti.

 

Otrā pusfināla pārī aizvadīta viena spēle, kurā viesos uzvaru ar 5:3 pār "Bauskas BJSS" svinēja regulārā turnīra uzvarētāja "Ķekavas Bulldogs". Līdz trešās trešdaļas sākumam ritēja līdzīga cīņa, kurā ar vienu vārtu pārsvaru vadībā atradās "Ķekavas Bulldogs". Spēles 52.minūtē par bīstamu spēli piecu minūšu sods tika piešķirts "Bauskas BJSS" spēlētājam Nikitam Maksurovam un "Ķekavas Bulldogs" florbolistam Reinim Žīguram, kā arī par iziešanu laukumā sarkano kartīti nopelnīja "Bauskas BJSS" treneris Agris Grandovskis. Spēlējot vairākumā četriem pret trijiem laukuma spēlētājiem, "Ķekavas Bulldogs" guva divus vārtus, panākot 5:2. "Bauskas BJSS" labā vienus vārtus vēl atguva Romualds Paulovičs - 3:5.

 

Spraigi notikumi risinās septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām - kad  sākās kautiņš, kurā iesaistījās vairāki abu komandu spēlētāji.

 

Par šo incidentu lēmumu pieņēmusi Latvijas Florbola savienības Sacensību komiteja:

  • Reinim Žīguram trīs spēļu diskvalifikācija un 100 EUR naudas sods;
  • Nikitam Maksurovam četru spēļu diskvalifikācija un 150 EUR naudas sods;
  • Artim Barkovam vienas spēles diskvalifikācija un 25 EUR naudas.

 

Atbildes spēle starp abām komandām paredzēta 28.martā Lielvārdē, bet, ja būs nepieciešama trešā spēle, tad tā notiks 30.martā - arī Lielvārdē. Fināls un spēle par bronzas medaļām notiks 2.aprīlī Ulbrokas sporta kompleksā.

 

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Maķevics,

Latvijas Florbola savienības

Jaunatnes komitejas vadītājs

JUGLASCIEMS