"Lekrings" pret "Pārgauju" izglābjas pamatlaikā un uzvar pagarinājumā

26.02.2017

lekrings_savins17.jpg

Jau zināms, ka vismaz vienā ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijā ar četrām spēlēm uzvarētāju noskaidrošanai būs par maz. Šovakar Cēsu "Lekrings" pamatlaika pēdējās minūtēs spēja likvidēt divu vārtu deficītu, bet pagarinājumā pēc Arta Savina metiena svinēja uzvaru ar 5:4, sērijā panākot izlīdzinājumu - 1:1.

 

"Lekringa" un Stalbes "Pārgaujas" pirmajā mačā, kas vakar notika arī Cēsīs, negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 6:1 svinēja stalbieši, sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Šodien abas komandas cēsnieku laukumā tikās vēlreiz, šoreiz rezultātu atklāja cēsnieki - tas notika 12.minūtē, kad pēc Pētera Trekšes metiena viesu vārtsargs pat nepaspēja pakustēties. Pēc pirmā perioda rezultāts tomēr bija neizšķirts, jo stalbietis Gvido Lauga, izgājis viens pret vienu ar Cēsu komandas vārtsargu, neņemot vērā Dzalba aktīvo darbību no aizmugures, bija precīzs - 1:1. Otrajā trešdaļā atkārtojās pirmā perioda scenārijs - Pēteris Trekše vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus, bet Gvido Lauga atjaunoja neizšķirtu - 2:2. Pēdējā perioda pirmajā pusē pēc Miķeļa Kokneša Roopa un Edgara Puriņa raidījumiem vadībā ar 4:2 jau izvirzījās SK "Pārgauja". Tikai nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām Cēsu komandai izdevās samazināt viesu pārsvaru - Andris Malkavs realizēja savas komandas skaitlisko pārsvaru - 3:4. 59.minūtē, kad laukuma saimnieki jau bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, vārtus gūt izdevās Olafam Zvīnim, panākot neizšķirtu rezultātu - 4:4, tā noslēdzās pamatlaiks. Pagarinājuma otrajā minūtē Pētera Trekšes piespēli Cēsu "Lekringa" uzvaras vārtu guvumā pārvērta Artis Savins. Šīs spēles rezultāts 5:4 par labu "Lekringam", bet sērijā tika atjaunots neizšķirts - 1:1.

 

Labākā spēlētāja mājinieku rindās tika pasniegta Jānim Melderim, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Uzvaras vārtu autoram Artim Savinam un Andrim Malkavam šajā mačā pa 2 (1+1) punktiem, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Pēteris Trekše. Par labāko Stalbes komandā atzina divu vārtu autoru Gvido Laugu, bet Edgaram Puriņam 2 (1+1) punkti. Sērijas trešo maču abas komandas aizvadīs 4.martā Kocēnu sporta namā.

 

"Lekrings" - SK "Pārgauja" 5:4 ET (1:1, 1:1, 2:2, 1:0), sērijā 1:1

Metienu attiecība:

36:30 (8:11, 15:9, 10:9, 1:0)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" - Gvido Lauga 2 (2+0), Edgars Puriņš 2 (1+1), Lauris Ābols 2 (0+2), Miķelis Koknesis Roops 1 (1+0), Emīls Eglītis 1 (0+1).

SK "Pārgauja" - Pēteris Trekše 3 (2+1), Andris Malkavs 2 (1+1), Artis Savins 2 (1+1), Aleksandrs Abramovs 2 (0+2), Olafs Zvīnis 1 (1+0).


JUGLASCIEMS