"Ķekava" uzvar "Rīgu" un pietuvojas labāko astoņniekam

01.02.2017

bulldogi_2016.jpg

Šovakar viena spēle notika ELVI florbola līgā vīriešiem - "Ķekava" savā laukumā uzņēma FK "Rīga" florbolistus, ko pieveica ar 7:4, turnīra tabulā līdz viena punkta atstarpei pietuvojoties labāko komandu astoņniekam. Rezultatīvākais starp ķekaviešiem ar 3 (2+1) punktiem bija Klāvs Jansons.

 

Lai gan līdz ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra finišam palikušas lielākoties pa trim četrām spēlēm, pagaidām vēl neviena no turnīra tabulas lejasgala komandām nav zaudējušas cerības iekļūt labāko astoņniekā, lai kvalificētos izslēgšanas cīņām. Tieši tādēļ tieši cīņas starp pastarītēm ir ārkārtīgi saspringtas, bet katra uzvara - zelta vērtē.

 

Šovakar Ķekavas sporta namā mājiniece "Ķekava", kas līdz šodienai turnīra tabulā ieņēma vien 11.vietu, uzņēma 9.vietas īpašnieci - FK "Rīga". Spēles rezultātu jau 2.minūtē ar precīzu metienu atklāja ķekavietis Klāvs Jansons (1:0), bet 5.minūtē viņa komandas biedrs Endijs Kleistrovs to jau dubultoja - 2:0. Līdz pirmajam pārtraukuma atlikušo laiku daudz lietderīgāk izmatoja viesi, kuri iemeta četrus bezatbildes vārtus - pa reizei izcēlās Jānis Belasovs un Toms Dāle, bet divas reizes Alvis Dāle, izvirzot "Rīgu vadībā ar 4:2. Otrajā trešdaļā ar veseliem pieciem vārtu guvumiem atbildēja ķekavieši - pēc Matīsa Jansona, Kristapa Laugaļa, Oskara Repkes, Klāva Jansona un Renāta Degina metieniem rezultāts kļuva 7:4 par labu Ķekavas komandai. Pēdējā periodā abu vienību vārtsargi palika nepārspēti, tāpēc "Ķekava" varēja svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 7:4.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās Oskars Repke, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat daudz punktu arī Renāta Degina un Endija Kleistrova kontā, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Klāvs Jansons. Rīdzinieku sastāvā labākā spēlētāja gods tika Laurim Zaicevam, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Alvis Dāle. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā jau 17 punktu un 9.vieta. Tikai par punktu vairāk ir 7. un 8.vietas īpašniecēm, attiecīgi - Liepājas FK "Kurši" un FK "Rīga".

 

"Ķekava" - FK "Rīga" 7:4 (2:4, 5:0, 0:0)

Metienu attiecība:

41:28 (15:14, 14:7, 12:7)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Klāvs Jansons 3 (2+1), Oskars Repke 2 (1+1), Renāts Degins 2 (1+1), Endijs Kleistrovs 2 (1+1), Ralfs Orste 2 (0+2), Kristaps Laugalis 1 (1+0), Matīss Jansons 1 (1+0).

FK "Rīga" – Alvis Dāle 3 (2+1), Lauris Zaicevs 2 (0+2), Jānis Belasovs 1 (1+0), Toms Dāle 1 (1+0).

JUGLASCIEMS