ZU16 2. divīzijas čempioni - kuldīdznieki

18.05.2016

kuldiga_u16.jpg

Par Latvijas Bērnu un jauniešu čempionāta florbolā vecuma grupas ZU16 2. divīzijas čempioni kļuvusi komanda "Kuldīgas NSS", kas savā laukumā notikušajā finālā ar 4:3 pārspēja savus vienaudžus no Liepājas "Kurši U16". Bronzas medaļas izcīnīja Rīgas "RTU/Rockets", kas ar 9:6 uzvarēja "Kalsnavu/Madonu".

 

Spēlē par bronzas godalgām nūjas krustoja Rīgas komanda "RTU/Rockets" un "Kalsnavas/Madonas" jaunie florbolisti. Spēli labāk sāka vidzemnieki, kuri jau pirmā perioda vidū bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Attīstīt savu panākumu "Kalsnavai/Madonai" gan neizdevās, jo jau līdz pirmajam pārtraukuma rīdzinieki rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3), bet mača vidū pirmo reizi izvirzījās vadībā - 5:4. Pēc otras trešdaļas "RTU/Rockets" florbolistiem bija triju vārtu pārsvars (7:4), ko viņi sekmīgi nosargāja līdz pat finālsvilpei, svinot uzvaru ar 9:6. Rezultatīvākais bronzas medaļnieku sastāvā ar 6 (2+4) punktiem bija Renārs Preijers, bet viņa komandas biedrs Artūrs Priedītis pretinieku vārtos iemeta piecus golus. "Kalsnavas/Madonas" rindās ar 4 (3+1) punktiem izcēlās Salvis Mežāns, bet Sandija Kalniņa kontā 3 (1+2) punkti.

 

Finālspēlē starp Kuldīgas novada sporta skolas komandu un Liepājas "Kurši U16" pirmajā periodā fiksēts tikai viens vārtu guvums - rezultātu atklāja kuldīdznieks Rūdolfs Ķīvītis. Mača vidū rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet līdz otrajam pārtraukumam Ķīvītis jau atkal vadībā izvirzīja mājiniekus - 3:2. Pēdējā periodā "Kuldīgas NSS" bija ieguvusi pat divu vārtu handikapu (4:2), taču pamatlaika pēdējās minūtēs liepājnieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un, pateicoties Markusa Aleksandrova metienam, vienus vārtus atguva (3:4). Līdz finālsvilpei vēl palika 21 sekunde, bet Kuldīgas komandas aizsardzība vairs nekļūdījās - Kuldīgas novada sporta skolas florbolisti varēja svinēt uzvaru ar 4:3 un zelta medaļu iegūšanu. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem bija Rūdolfs Ķīvītis, 2 (1+1) punkti Madara Kerija rēķinā.


SF
JUGLASCIEMS