Junioru izlase pēdējā pārbaudes spēlē piekāpjas FBC "Loisto"

24.04.2016

izlase_turku.jpg

Ar zaudējumu spraigā cīņā (5:7) Turku pilsētas komandai FBC "Loisto" Latvijas U19 sieviešu florbola izlase noslēgusi triju pārbaudes spēļu turneju Somijā. Tieši pēc nedēļas mūsu jaunās florbolistes dosies uz Kanādas pilsētu Bellevilli, kur piedalīsies pasaules čempionātā, cīnoties šī turnīra A divīzijā.

 

Mūsu valstsvienības spēle ar Turku kluba FBC "Loisto" junioru komandu, kas bija pastiprināta ar vairākām pieaugušām florbolistēm, norisinājās Espo pilsētā, mājīgajā "Northern Stars" sporta zālē. Jau kopš mača sākuma varēja secināt, ka pārbaudes spēļu pēdējās pretinieces ir vismeistarīgākās un uz uzvaru noskaņotākās, tomēr arī Latvijas U19 izlases meitenes Somijā bija paspējušas gūt labu rūdījumu, tāpēc demonstrēja jau ievērojami kvalitatīvāku florbolu, turklāt - cīnījās kā īsta komanda. Arī šajā pārbaudes spēlē piedalījās abas mūsu vārtsardzes - pirmās 30 minūtes vārtos bija Elīna Jeige, bet pēc tam viņu nomainīja Jana Filipsone.

 

Pirmā trešdaļa pagāja bez vārtu guvumiem, lai gan labākas iespējas to izdarīt bija mūsu florbolistēm. 14.minūtes sākumā somiešu vārtiem tika piespriests soda metiens, ko izpildīt devās Inga Ametere. Vārtsardze nebija glābēja, tomēr bumbiņa trāpīja pa vārtu pārliktni, tāpēc rezultāts nemainījās, arī skaitliskajā vairākumā iemest golu neizdevās. Otrā trešdaļa sākās ar somiešu ofensīvu, kas jau 14.sekundē vainagojās ar vārtu guvumu - 0:1. Drīz pēc tam latvietes izturēja skaitlisko mazākumu, bet 7.minūtē Inga Ametere izmantoja komandas kapteines Lienes Kraujas piespēli, lai izlīdzinātu rezultātu - 1:1. 11.minūtē mūsu komanda izvirzījās vadībā ar 2:1, jo pēc Monikas Džigures metiena pie pretinieču vārtsardzes atsistās bumbiņas pirmā klāt bija Linda Dadajeva. Perioda beigas veiksmīgāk aizvadīja FBC "Loisto" florbolistes, kuras guva divus vārtus (3:2), bet mūsu meitenēm jau atkal nesekmējās spēle skaitliskajā vairākumā. Līdz pēdējās trešdaļas vidu somietes izvirzījās vadībā ar 5:2 (piektos vārtus pretinieces guva, realizējot soda metienu). 13.minūtē Liliāna Jakovicka pārķēra somiešu piespēli un raidīja bumbiņu vārtos - 3:5. Pagāja tika pāris minūtes, kas FBC "Loisto" jau bija izvirzījusies vadībā ar 7:3, bet atlikušo laiku rezultatīvāk izmantoja latvietes. 16.minūtē Lindas Dadajevas un Monikas Džigures perfekta saspēle noslēdzās ar vārtu guvumu pēdējās izpildījumā (4:7), bet 18.minūtē, kad latvietes vārtsardzi bija nomainījušas pret sesto laukuma spēlētāju, pēc Ievas Ločmeles piespēles uzbrukumā izcēlās Elizabete Pavlovska - 5:7. Vēl vairāk samazināt rezultāta starpību mūsu meitenēm šoreiz neizdevās.

 

Toties pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja latvietes. Trīs pretinieču bullīšus atvairīja mūsu vārtsardzes, bet savus metienus realizēja Monika Džigure, Linda Dadajeva un Paula Sloģe. Labāko spēlētāju balvas šajos mačos netika pasniegtas, bet pašas izlases spēlētājas nobalsoja, ka labākā mūsu komandā šajā mačā bija Kristiāna Grāvīte.

 

Latvijas U19 izlase - FBC "Loisto" 5:7 (0:0, 2:3, 3:4)

Rezultatīvākās:

Latvijas izlase U19 – Linda Dadajeva 2 (1+1), Monika Džigure 2 (1+1), Inga Ametere 1 (1+0), Elizabete Pavlovska 1 (1+0), Liliāna Jakovicka 1 (1+0), Liene Krauja 1 (0+1), Ieva Ločmele 1 (0+1).

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jana Filipsone

V

FK NND

2.

Rebeka Laure

U

Rubene

3.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Edīte Ozoliņa

U

Ķekavas Bulldogs

5.

Kate Gārde

U

LiepU

6.

Linda Dadajeva

U

Rīgas Lauvas

7.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

8.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

9.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

10.

Kristiāna Grāvīte

A

Rīgas Lauvas

11.

Monika Džigure

U

Rīgas Lauvas

12.

Paula Zute

U

FK Sala

13.

Ance Krjukova

U

Rīgas Lauvas

14.

Liliāna Jakovicka

A

Rīgas Lauvas

15.

Linda Lubgāne

A

FK Sala

16.

Justīne Čēma

A

Rīgas Lauvas

17.

Sabīne Anna Zīverte

A

Rubene

18.

Elīna Jeige

V

Ķekavas Bulldogs

19.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

20.

Nensija Šimkūna

U

Rīgas Lauvas

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS