AVEX mēneša labākie spēlētāji janvārī – Z.Bankava un G.Akūlovs

12.02.2014

avex_2.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) paziņojusi Latvijas čempionāta pagājušā mēneša labākos spēlētājus sieviešu un vīriešu Virslīgā. Sieviešu Virslīgā par labāko atzīta Kocēnu komandas "Rubene" uzbrucēja Zeltīte Bankava, bet vīriešu – "Rubenes" aizsargs Gatis Akūlovs. Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu AVEX (Tavs Audio-Video Experts).

 

Uzbrucējas Zeltītes Bankavas pārstāvētā sieviešu Virslīgas komanda "Rubene" janvārī aizvadīja sešas spēles, visās izcīnot uzvaru. Kocēnietes savā laukumā ar 9:1 sakāva RSU florbolistes (Bankavai 3 (1+2) punkti), viesos ar 10:1 sagrāva "Ķekavu" (Bankavai 3 (1+2) punkti un labākās spēlētājas gods), ar 14:3 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" (Bankavai 3 (1+2) punkti), savā laukumā ar 15:2 sakāva "Ādažus" (Bankavai 6 (4+2) punkti), kā arī ar 3:2 un 7:1 uzvarēja "Ķekavu" (pirmajā spēlē Bankavai divi vārti un labākās spēlētājas gods, bet otrajā – viena rezultatīva piespēle). Pagājušajā mēnesī Zeltīte Bankava guva 18 (9+9) punktus, bet visā čempionātā viņai trešais labākais sasniegums komandā – 26 (14+12) punkti. Kocēnu "Rubene" šosezon 15 spēlēs izcīnījusi 13 uzvaras un ar 39 punktiem ir pārliecinoša Virslīgas līdere.

 

Vīriešu Virslīgas komanda "Rubene" ar aizsargu Gati Akūlovu sastāvā pagājušajā mēnesī aizvadīja piecas spēles un arī visās tajās svinēja uzvaru. "Rubene" viesos ar 14:6 sakāva "Bausku" (Akūlovam 3 (2+1) punkti un labākā spēlētāja gods), savā laukumā ar 10:9 pārspēja "Ulbroka/FS Masters" (Akūlovam 3 (2+1) punkti un vēl viens labākā spēlētāja tituls), viesos ar 10:3 sagrāva Liepājas "Kuršus", ar 14:2 sakāva "Ķekavu", kā arī savā laukumā ar 8:2 uzvarēja FBK "Valmiera/ViA". Gatis Akūlovs šosezon guvis 15 (8+7) punktus un ir savas komandas rezultatīvākais aizsargs. "Rubenei" turnīra tabulā šobrīd 60 punktu un 1.vieta.

 

Janvārī G.Akūlovs debitēja Latvijas vīriešu izlasē, piedaloties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas notika Valmierā. Ar 4 (1+3) punktiem viņš kļuva par mūsu valstsvienības rezultatīvāko aizsargu, palīdzot tai izcīnīt tiesības startēt pasaules čempionātā Zviedrijā.

 

AVEX balvas ieguvēji 2013./2014.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Septembris

Ilga Jēkabsone (Rubene)

Alvis Dāle (FK Rīga)

Oktobris

Inga Ametere (Ķekavas Bulldogs)

Toms Bitmanis (FK Rīga)

Novembris

Elīza Elizabete Bērziņa (FK Ķekava)

Sandris Virsnītis (Lielvārde)

Decembris

Sintija Miļuna (RSU)

Aivis Kusiņš (Lielvārde)

Janvāris

Zeltīte Bankava (Rubene)

Gatis Akūlovs (Rubene)

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

JUGLASCIEMS