"Lielvārdei/Fat Pipe" ceturtā uzvara pēc kārtas un vieta Superfinālā

01.04.2023

940a2069.jpg

"Lielvārde/Fat Pipe", kas ELVI florbola līgas vīriešiem regulārajā turnīrā ierindojās necilajā 7. vietā, izslēgšanas spēlēs vispirms izsita Cēsu "Lekringu", bet tagad arī "FS Masters/Ulbroku", nopelnot tiesības Superfinālā, kas 15. aprīlī norisināsies "Arēnā Rīga", cīnīties par zelta medaļām un čempionu kausu. Šovakar pretinieku laukumā lielvārdieši Ulbrokas komandu pieveica ar 5:3, sērijā triumfējot ar 4:1. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 3 (2+1) punktiem bija Aivis Kusiņš.

 

Pusfināla sērija starp komandām "FS Masters/Ulbroka" un "Lielvārde/Fat Pipe" sākās pirms divām nedēļām Ulbrokas sporta kompleksā ar laukuma saimnieku uzvaru – 3:2. Jau nākamajā mačā Lielvārdes florbolisti revanšējās – 5:3. Pagājušās nedēļas nogalē pretiniekiem divas reizes bija jāmērojas spēkiem Lielvārdes sporta centrā. Pirmajā mačā uzvaru ar 5:2 guva lielvārdieši, pirmo reizi izvirzoties vadībā arī sērijā (2:1). Arī otrajā spēlē uzvarēja "Lielvārde/Fat Pipe" (6:4), nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas Superfinālā.

 

Šodien Lielvārdes komandā bija uzreiz trīs jubilāri – dzimšanas dienas dāvanu bija pelnījis ne tikai lielvārdiešu galvenais treneris Kaspars Kreimanis, bet arī divi uzbrucēji – dvīņubrāļi Markuss un Maikls Nazarovs. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka gan viņi, gan viņu komandas biedri izdarīja visu, lai dzimšanas diena būtu tiešām izdevusies.

 

Ulbrokas sporta kompleksā kā pirmie varēja uzgavilēt Lielvārdes komandas līdzjutēji, jo jau 2. minūtē jubilāra Markusa Nazarova piespēli vārtu guvumā pārvērta Aivis Kusiņš (1:0). Perioda vidū, kad viesi bija spiesti spēlēt skaitliskajā mazākumā, lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja lielvārdiešu aizsargs Armands Savins, kurš pēc ilgākas bumbiņas kontroles vēl pamanījās arī gūt vārtus – 2:0. Otrajā trešdaļā nebija aizritējušas vēl pilnas četras minūtes, bet Lielvārdes florbolisti jau paspēja savu pārsvaru dubultot – 4:0. Pa bumbiņai ulbrociešu vārtos ieraidīja Iļja Taratutins un Sandis Mihailovskis. Taratutinam asistēja vēl viens jubilārs – Maikls Nazarovs. Vēl tajā pašā 24. minūtē rezultāts mainījās vēlreiz – 1:4, vārtus guva Ralfs Klempners, atgriežot dzīvību Ulbrokas komandas līdzjutēju rindās. 35. minūtē viesi izmantoja skaitlisko vairākumu – 5:1, jau otro golu šajā mačā iemeta Kusiņš. 47. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās mājinieks Eduards Stūre, panākot 2:5. 58. minūtē laukuma saimnieki sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas savā ziņā ļaunu joku izspēlēja ar viesiem, jo Kusiņš, ieraudzījis izdevīgu situāciju, metās laukumā un ieraidīja bumbiņu tobrīd tukšajos pretinieku vārtos, bet gols neskaitījās. Vēl vairāk – Kusiņš par skaitliskā sastāva pārkāpumu tika sodīts ar noraidījumu. "FS Masters/Ulbroka" to spēja izmantot (3:5), vārtus guva Artūrs Narogs. Tomēr atņemt lielvārdiešiem uzvaru Ulbrokas florbolistiem nebija pa spēkam. "Lielvārde/Fat Pipe" varēja svinēt panākumu ar 5:3, sērijā triumfējot ar 4:1.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Aivis Kusiņš, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Armandam Savinam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp ulbrociešiem tika atzīts Edžus Ceriņš, kurš šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem. Rezultatīvākais mājinieku sastāvā ar divām piespēlēm bija Andrejs Šķerbergs. Ar šo uzvaru "Lielvārde/Fat Pipe" nodrošināja sev tiesības spēlēt lielajā finālā, kur tās pretinieks būs FBK "Valmiera". Arī komandai "FS Masters/Ulbroka" vēl jāaizvada viena spēle, mačā par bronzas medaļām krustojot nūjas ar "Ķekava/RB&B".

 

"FS Masters/Ulbroka" - "Lielvārde/Fat Pipe" -  3:5 (0:2, 1:3, 2:0), sērijā 1:4

Metienu attiecība:

21:23 (4:13; 6:7; 11:3)

Rezultatīvākie:

"FS Masters/Ulbroka" – Andrejs Šķerbergs 2 (0+2), Eduards Stūre 1 (1+0), Ralfs Klempners 1 (1+0), Artūrs Narogs 1 (1+0), Jurģis Patriks Aizupietis 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" – Aivis Kusiņš 3 (2+1), Armands Savins 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Iļja Taratutins 1 (1+0), Maikls Nazarovs 1 (0+1), Markuss Nazarovs 1 (0+1), Mariss Giņko 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS