Kusiņš ar "hat-trick" ieved "Lielvārdi/Fat Pipe" pusfinālā

11.03.2023

940a2069.jpg

Vecmeistars Aivis Kusiņš, gūstot trīs vārtus un pie reizes arī saņemot lielu plāksteri uz pieres, ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālā ieveda savu komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Lielvārdieši seriāla "Neviens negribēja mirt" septītajā sērijā Cēsīs ar 5:4 pārspēja "Lekringu", liekot cēsniekiem atvadīties no pirms gada izcīnītā čempionu titula – 4:3.

 

Ceturtdaļfināla sērija starp regulārā turnīra 2. vietas ieguvēju "Lekrings" un 7. vietas īpašnieci "Lielvārde/Fat Pipe" izvērtās visgarākā un visaizraujošākā. Jāatzīst arī, ka šī sērijā bija vismazāk golu. Pirmajās divās spēlēs, kas notika Cēsīs, it kā negaidīti uzvarēja lielvārdieši – ar 5:4 pēcspēles metienos un ar 3:1. Sērijas turpinājumā trīs uzvaras pēc kārtas svinēja Cēsu florbolisti, kas Lielvārdes sporta centrā bija pārāki ar 4:3 un 4:2, bet savā laukumā pagarinājumā triumfēja ar 1:0. Sērijā līdz četrām uzvarām cēsnieki izvirzījās vadībā ar 3:2, no pusfināla viņus šķīra tikai viena panākuma tiesa. Tomēr pagājušajā svētdienā lielvārdieši savā laukumā spēja atspēlēties no 0:1 un gūt uzvaru ar 2:1, sērijā atjaunojot neizšķirtu – 3:3. Visam vija jāizšķiras šovakar Cēsu sporta kompleksā.

 

Maksimāli piepildītajā Cēsu sporta kompleksā kā pirmie varēja uzgavilēt mājinieku līdzjutēji, turklāt divas reizes pēc kārtas. Pēc nospēlētas vienas minūtes un vienas sekundes ar precīzu metienu izcēlās Miķelis Koknesis Roops (1:0), bet 5. minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja Olafs Zvīnis (2:0). 13. minūtē viesi nelaida garām iespēju izmantot savu skaitlisko pārsvaru – 1:2, gols Aivja Kusiņa kontā. Tomēr pēc pirmā perioda jau atkal divu golu handikaps bija cēsniekiem, jo savas komandas skaitlisko vairākumu perfekti izmantoja Emīls Dzalbs. Otro trešdaļu abas komandas sāka ļoti apdomīgi, bet perioda vidū, kad lielvārdiešiem atkal bija iespēja spēlēt piecatā pret četriem, ar vārtu guvumu izcēlās Aivis Kusiņš – 2:3. Trīs (!) sekundes pirms otrā pārtraukuma viesi "iedeva" laukuma saimniekiem vienu golu līdzi uz ģērbtuvēm – 3:3. Ar vārtu guvumu izcēlās Niks Blumfelds. 47. minūtē pēc ilgāka pārtraukuma iemesls gavilēm radās Cēsu komandas līdzjutējiem, jo vēl vienu reizi "Lekringu" vadībā ar precīzu metienu izvirzījās Edgars Puriņš (4:3). Tomēr ne jau viņam piederēja pēdējās vārds šajā sērijā un cīņā. 54. minūtē ar skaistu vārtu guvumu izcēlās lielvārdietis Oskars Tūtāns, atjaunojot neizšķirtu rezultātu (4:4). 59. minūtes sākumā uz laukuma sāka lidot Lielvārdes komandas līdzjutēju cepures, jo Aivis Kusiņš spēja pārtvert bumbiņu un ieraidīt to laukuma saimnieku vārtos, pirmo reizi vadībā izvirzot viesus (5:4). Atlikušajā laikā lielvārdieši bez īpašām problēmām nosargāja savus vārtus, "Lielvārde/Fat Pipe" šajā mačā varēja svinēt uzvaru ar 5:4, bet visā sērijā triumfēt ar 4:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts izšķirošā gola un vēl divu vārtu autors Aivis Kusiņš. Viņa komandas biedram Nikam Blumfeldam šajā mačā 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Rezultatīvākais starp cēsniekiem ar 2 (1+1) punktiem bija Miķelis Koknesis Roops, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Andris Rajeckis, kurš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Līdz ar šīs neaizmirstamās sērijas noslēgumu "Lielvārde/Fat Pipe" var gatavoties pusfinālam, kurā tās pretiniece būs "FS Masters/Ulbroka", bet Cēsu komandai "Lekrings" sezona beigusies.

 

"Lekrings" - "Lielvārde/Fat Pipe"  4:5 (3:1, 0:2, 1:2), sērijā 3:4

Metienu attiecība:

32:33 (8:13; 13:13; 11:7)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Miķelis Koknesis Roops 2 (1+1), Emīls Dzalbs 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Mārtiņš Muižnieks 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" – Aivis Kusiņš 3 (3+0), Niks Blumfelds 2 (1+1), Oskars Tūtāns 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 (0+1), Iļja Taratutins 1 (0+1), Mariss Giņko 1 (0+1).

 

Foto: Anita Stukāne


SF
JUGLASCIEMS