Liepājas čempionāta pusfinālā iekļūst "Dunalka" un "EX Leģions"

08.03.2023

liepch23.jpg

Liepājas čempionātā florbolā noskaidroti visas četras pusfinālistes. Aizraujošās ceturtdaļfināla spēlēs ceļazīmi uz cīņu par medaļu sadali nopelnīja komandas "EX Leģions" un "Dunalka".

 

Februāra vidū noslēgumu piedzīvoja Liepājas čempionāta florbolā regulārais turnīrs. Tajā noskaidrojās, ka vietu "play-off" pusfinālā nodrošinājās komandas "Priekule/Sērdieņi" un "Liepājas Karaļi", bet vēl četrām vienībām priekšā bija gaidāmas ceturtdaļfināla spēles par atlikušajām divām vietām pusfinālā. Izslēgšanas spēlēs labākā komanda tiek noteikta divu spēļu summā.

 

"Dunalka" parāda raksturu un nolauž "FK Kurši FSS"

 

Kā jau bija paredzams, cīņa starp regulārā turnīra 4. un 5. vietas īpašniecēm ne mirkli nelika vilties. Pirmajā savstarpējā duelī mačs iesākās līdzvērtīgi, pēc pirmajām 20 minūtēm tablo vēstot par minimālu pārsvaru 3:2 par labu "Dunalkai". Par mača pagrieziena punktu varēja kļūt D. Hūna vārtu guvums 27. minūtē, kad ar saviem trešajiem vārtiem viņš panāca 5:3. Nepilnas desmit minūtes pirms pamatlaika beigām G. Finks, realizējot vairākumu, starpību samazināja līdz minimumam. Tuvojoties pamatlaika beigām, spriedze laukumā turpināja pieaugt. Vien pusotru minūti līdz beigām A. Gulbis ļāva gavilēs lēkt laukumā "FK Kurši FSS", jo viņa precīzais metiens atnesa izlīdzinājumu 5:5. Atlikušajā laikā komandas izveidoja vēl pāris bīstamus momentus, tomēr pirmā cīņā noslēdzās ar neizšķirtu.

 

Ņemot vērā turnīra izspēles formātu, otrajā mačā uz spēles bija likts viss - uzvarētāji dodas uz pusfinālu. Arī otro maču ar vārtiem atklāja "Dunalka", bet pirmo puslaiku noslēdza ar sev labvēlīgu 2:1. Tiesa, jau spēles 25. minūtē M. Pusaudzis prata panākt izlīdzinājumu. Ilgstoši tablo vēstīja par neizšķirtu arī otrajā mačā, taču liktenīga izrādījās spēles 33. minūte, kad no K. Skroderēna piespēles vārtus guva E. Melbārdis un tūlīt pēc tam tie paši spēlētāji panāca izšķirošo izrāvienu 4:2. Salīdzinoši ātri "FK Kurši FSS" vienus vārtus atspēlēja, tomēr panākt neizšķirtu nepalīdzēja ne divu minūšu vairākums, nedz vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju. "Dunalka" svinēja panākumu spēlē ar 4:3 un nopelnīja vietu turnīra pusfinālā.

 

"Durbe" tuvu sensācijai, tomēr pusfinālā iesoļo "EX Leģions"

 

Otrajā ceturtdaļfināla pārī tikās "EX Leģions" un "Durbe". Kaut arī pamatturnīra tabulā abas komandas viena no otras bija salīdzinoši tālu, tomēr arī abas regulārās sezonas spēles bija spraigas, tāpēc atklāts bija jautājums - vai durbenieki spēs sarūpēt kādu pārsteigumu. Pirmā ceturtdaļfināla spēle par to it nemaz neliecināja, jo jau pēc 20 spēlētām minūtēm ar 5:1 vadībā atradās "EX Leģions". Arī pēc pārtraukuma sevišķas izmaiņas laukumā nebija vērojamas un turpinājās "Leģiona" dominance, kas noslēdzās ar graujošu uzvaru 12:2. Uzvarētājiem ar pieciem (4+1) punktiem izcēlās N. Lazdāns.

 

Pirmā spēle "Durbei" nepadevās, tomēr komanda to varēja labot otrajā mačā, kad uzvaras gadījumā panāktu neizšķirtu divu spēļu rezultātā un novestu cīņu līdz pagarinājumam līdz pirmajiem vārtiem. Atbildes mačā "EX Leģions" ieradās ar ļoti lielu pārliecību, bet Durbes florbolisti ar to nebija mierā. "Durbe" trīs reizes izvirzījās vadībā, bet pēc spēlētām 20 minūtēm veda spēli savā labā ar 3:2. Otrā puslaika pirmajā pusē "EX Leģions" iespēja nepieciešamo pārnesumu un panāca 5:3 vadību, tomēr spēle ar to vēl nebija galā. Cīņas 39. minūtē D. Pankoks starpību samazināja līdz minimumam, bet 51 sekundi pirms pamatlaika beigām E. Ronis panāca 5:5. Lai cīņu aizvestu līdz pagarinājumam "Durbei" bija nepieciešama uzvara pamatlaikā. Spēles laika izskaņā durbenieki nomainīja vārtu vīru pret sesto laukuma spēlētāju un bija pavisam tuvu uzvaras vārtu guvumam, tomēr šoreiz veiksme nebija viņu pusē. Pēc nervu spriedzes izturēšanas ceļazīmi uz pusfinālu nopelnīja "EX Leģions".


PUSFINĀLA PIRMĀS SPĒLES:

 

19.03.23, LOC Manēža, 11.00, "Liepājas Karaļi" - "EX Leģions"

19.03.23, LOC Manēža, 12.15, "Priekule/Sērdieņi" - "Dunalka"

SF
JUGLASCIEMS