Latvijas izlasi turnīra noslēgumā gaida zviedru "pirts"

04.02.2023

940a8211.jpg

Šodien Kocēnu sporta namā noslēgsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs florbolā sievietēm. Latvijas izlase jau garantējusi sev vietu finālturnīrā, bet šovakar to vēl gaida smaga cīņa ar pasaules čempionēm zviedrietēm, kuras trīs spēlēs vēl nav ielaidušas nevienus vārtus, bet pašas pretinieču vārtsardzes pārspējušas 92 (!) reizes. Šo spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV4, bet biļetes apmeklējumam klātienē ir iespējams iegādāties tikai tiešsaistē - www.bezrindas.lv.

 

Turnīra pirmajā dienā, latvietes spēkojās ar nīderlandietēm. Jau pirmā perioda laikā mūsu florbolistes ieguva vērā ņemamu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 6:1. Visā mačā Latvijas izlase triumfēja ar 11:1. Labākās spēlētājas balvu Latvijas izlasē saņēma Kate Meldere, kuras kontā 3 (2+1) punkti. Rezultatīvāka par viņu bija tikai mūsu valstsvienības kapteine Jūlija Rozīte, kura sakrāja 4 (2+2) rezultativitātes punktus. Pa 3 (2+1) punktiem arī Zanei Daršai un Simonai Grāpēnai, divus golus iemeta Emīlija Salaciete, bet 2 (1+1) punkti Annai Ankudinovai.

 

Daudz sīvāka cīņa izvērtās mūsu izlases otrajā spēlē, kurā tā krustoja nūjas ar Vācijas valstsvienību. Vācietes ļoti labi sāka maču, 8. minūtē iegūstot divu vārtu pārsvaru – 2:0. Tajā pašā minūtē ar vārtu guvumu atbildēja Simona Grāpēna (1:2), bet līdz pirmajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās. 24. minūtē pretinieces atjaunoja divu vārtu handikapu (3:1). Šoreiz ar vārtu guvumu atbildēja Anna Ankudinova (2:3). Līdz pārtraukuma Vācijas izlase guva vēl trīs vārtus, kamēr latvietes spēja atbildēt tikai ar vienu golu, kuru iemeta Aurēlija Zariņa (3:6). Pēdējā periodā Latvijas florbolistes beidzot pārņēma iniciatīvu un arvien bīstamāk apdraudēja pretinieču vārtus. Tas deva rezultātu spēles pēdējās deviņās minūtēs, kad divus vārtus guva Simona Grāpēna, bet vēl vienus Jūlija Rozīte, izraujot Latvijas izlasei neizšķirtu (6:6) un vienu punktu turnīra tabulā. Labākās spēlētājas balvu saņēma Simona Grāpēna, kura ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākā. Jūlijas Rozītes kontā 2 (1+1) punkti, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Marta Lība Zameca.

 

Vakar latvietes aizvadīja svarīgu spēli ar Lielbritānijas florbolistēm. pēle starp Latvijas un Lielbritānijas izlasēm sākās ar latviešu ofensīvu, vienā no uzbrukumiem bumbiņa pat atsitās pret pretinieču vārtu pārliktni, taču rezultāts nemainījās. Pakāpeniski attapās Lielbritānijas florbolistes un sāka arvien aktīvāk uzbrukt. Līdz pirmajām vārtu guvumam bija jāgaida gandrīz 14 minūtēs, līdz, izmantojot skaitlisko vairākumu, rezultātu atklāja Samanta Bērziņa – 1:0.Līdz pirmā perioda beigām Jūlija Rozīte un Laura Gaugere, asistējot viena otrai, panāca jau 3:0. Otrās trešdaļas laikā latvietes savu pārsvaru dubultoja – 6:0, divus golus iemeta Klinta Mārtiņjēkaba, bet vienu – Anna Ankudinova. Pēdējā periodā pretinieces vairs nespēja izturēt mūsu komandas uzspiesto tempu un ielaida vēl 11 vārtus, kapitulējot ar 0:17. Pa pieciem rezultativitātes punktiem sakrāja Samanta Bērziņa un Laura Gaugere, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Klinta Mārtiņjēkaba, kura izcēlās ar "hat-trick".

 

Turnīra tabulā Latvijas izlase ar pieciem punktiem ieņem 2. vietu. 3. vietā ar trim punktiem atrodas vācietes, bet 1. vieta pieder zviedrietēm, kurām seši punkti. Turnīru jau neslēgušas nīderlandietes, kurām divi punkti. Pēdējā vietā un bez punktiem atrodas Lielbritānijas izlase, kurām vēl jātiekas ar Vācijas valstsvienību.

 

Latvijas izlases sastāvs:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jana Filipsone

V

Jönköping IK (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Daniela Dafne Hāne

A

Rubene

4.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

5.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

A

FK Ķekava

6.

Evelīna Garbare

A

Red Ants Winterthur (Šveice)

7.

Klinta Mārtiņjēkaba

A/U

Nystars (Somija)

8.

Marta Drille

A/U

Rubene

9.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

10.

Luīze Raseiceva

U

Lekrings

11.

Betija Raseiceva

U

Lekrings

12.

Emīlija Salaciete

U

Rubene

13.

Marta Lība Zameca

U

Rubene

14.

Jūlija Rozīte

U

FB Riders DBR (Šveice)

15.

Zane Darša

U

KooVee (Somija)

16.

Simona Grāpēna

U

KooVee(Somija)

17.

Laura Gaugere

U

Chilis Rumlang-Regensdorf (Šveice)

18.

Kate Meldere

U

FC Zurich Lioness (Šveice)

19.

Anna Ankudinova

U

FC Zurich Lioness (Šveice)

20.

Aurēlija Zariņa

U

Nystars (Somija)

 

Galvenais treneris: Jānis Inģists

Trenere: Linda Līce

Treneris: Jānis Dainis

Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeits: Jānis Skriaba

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

 

EUR 1 un EUR 2 kvalifikācijas grupu spēļu kalendārs Kocēnu sporta namā:

4. februāris
11:00 Austrija - Norvēģija (EUR 2)
14:00 Vācija - Lielbritānija (EUR 1)
17:00 Somija - Dānija (EUR 2)
20:00 Latvija - Zviedrija (EUR 1)

 

Eiropas zonas izlases sacentīsies par 12 biļetēm uz finālturnīru. Tam kvalificēsies komandas, kuras EUR1, EUR 2, EUR 3 un EUR 4 turnīru noslēguma tabulās ieņems pirmās trīs pozīcijas.

 

Eiropas zonas kvalifikācijas turnīri:

Latvija, Kocēni

Itālija, Linjano Sabjadoro

EUR 1

EUR 2

EUR 3

EUR 4

Zviedrija

Somija

Šveice

Čehija

Latvija

Norvēģija

Slovākija

Polija

Vācija

Dānija

Igaunija

Itālija

Nīderlande

Austrija

Spānija

Ungārija

Lielbritānija

Beļģija

Ukraina

Francija

  

2023. gada pasaules čempionāta ciklam ir reģistrējušās 30 valstu izlases. 21 no tām pārstāv Eiropu, septiņas Āziju un Okeāniju, bet divas Ameriku.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrā, kas no 2023. gada 2. līdz 10. decembrim tiks aizvadīts Singapūrā, piedalīsies 16 valstsvienības. Dalību tajā jau ir garantējusi rīkotājvalsts, kurai, pēc kvalifikācijas rezultātiem, pievienosies vēl divas Āzijas un Okeānijas komandas. Eiropu pārstāvēs 12 izlases, bet Amerikas viena.

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīri tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP) un līdzfinansēti no Valmieras novada pašvaldības un valsts budžeta līdzekļiem.

JUGLASCIEMS