FK "Ķekava" trešo reizi pieveic irlavnieces

17.11.2022

kekava_metala_21.jpg

ELVI florbola līgā šosezon jau trešo reizi spēkojās komandas FK "Ķekava" un "Irlava/Tukums". Ķekavietes, arī viesojoties Irlavas sporta namā, uzvarēja, tiesa, ar tikai vienu vārtu pārsvaru - 4:3. Pa 2 (1+1) punktiem uzvarētāju labā guva komandas kapteine Paula Metāla un Annija Dārta Dankfelde.

 

Irlavas un Ķekavas komandām šī bija jau trešā savstarpējā spēle. Pirmie divi mači notika Ķekavas komandas laukumā. Septembrī ķekavietes triumfēja ar 8:0, bet nupat novembra sākumā viņas izrādījās pārākas ar 11:3.

 

Arī trešās cīņas rezultātu atklāja ķekavietes – 16. minūtē ar rezultatīvu metienu izcēlās Annija Dārta Dankfelde (1:0). Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē mājiniecēm izdevās izmantot savu skaitlisko pārsvaru – 1:1, vārtu guvums Lindas Jēgeres kontā. Tomēr jau otrajā periodā arvien vairāk izpaudās viešņu pārākums. Ķekavas komanda pirms otrā pārtraukuma bija izvirzījusies vadībā ar 4:1, pa bumbiņai mājinieču vārtos ieraidīja Paula Metāla, Viktorija Kuročkina un Katrīna Kate Fībiga. Likās jau, ka pēdējā trešdaļā rezultāts vairs nemainīsies, tomēr 57. minūtē "Irlava/Tukums" ar Valērijas Kurilo golu atgrieza nelielu intrigu – 2:4. Arī šo golu laukuma saimnieces iemeta spēlējot skaitliskajā vairākumā. 58. minūtes sākumā Irlavas komanda guva vēl vienus vārtus – 3:4, golu iemeta Paula Zālmane. Līdz pamatlaika beigām atlika vēl teju trīs minūtes laika, bet nu gan rezultāts vairs nemainījās, FK "Ķekava" nosargāja laimīgu uzvaru ar 4:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Paula Metāla, kurai šajā mačā 2 (1+1) punkti. 2 (1+1) punkti arī Annijai Dārtai Dankfeldei, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristīne Kirilova, kuru ierasts redzēt vārtsardzes pozīcijā, bet šoreiz viņa ņēmusi rokās nūju un devusies laukumā. Labākās spēlētājas balva irlavnieču komandā tika vārtsardzei Lizetei Ošeniecei, kura atvairīja 25 no 29 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās viņas komandā ar diviem punktiem katrai bija Paula Zālmane un Kristīne Andrējeva. Pēc šīs uzvaras "Ķekavai" jau 12 punktu un kāpiens uz 3. vietu, bet "Irlava/Tukums" joprojām bez punktiem un attiecīgi pēdējā vietā.

JUGLASCIEMS