Kirilova atvaira divus soda metienus, nosargājot "Ķekavas" uzvaru

15.10.2022

kekava_kirilova_00.jpg

Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgā smagi nākušu uzvaru izcīnījusi FK "Ķekava", kas šovakar Igaunijā ar 4:3 pārspēja komandu "Sparta Tallinn". Par spēles varoni kļuva ķekaviešu vārtsardze Kristīne Kirilova, kura kopumā atvairīja 40 metienus, tostarp divus soda metienus pēdējā trešdaļā.

 

FK "Ķekava" šīs nedēļas nogalē devusies uz Igaunijas galvaspilsētu, kur tai divu dienu laikā paredzēti divi mači ar komandu "Sparta Tallinn", pirmais notika jau šovakar. Līdz pirmā perioda vidum ķekavietes paspēja izvirzīties vadībā ar 2:0, abus golus talliniešu vārtos iemeta Kristiāna Elizabete Krūmiņa. Otrās trešdaļas sākumā pie vārtu guvuma tika arī laukuma saimnieces, bet spēles vidū Ķekavas florbolistēm bija jau triju vārtu pārsvars, jo pa bumbiņai pretinieču vārtus ieraidīja arī Ulrika Skakovska un Katrīna Kate Fībija (4:1). Igaunietes gan nepadevās un līdz otrajam pārtraukumam rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 3:4. Pēdējā trešdaļā mājiniecēm bija visas iespējas panākt vismaz neizšķirtu, jo uz latviešu vārtiem tika piespriesti pat divi soda metieni. Tomēr rezultāts nemainījās, jo Kristīne Kirilova savu cietoksni nosargāja neieņemtu, ļaujot "Ķekavai" svinēt uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru – 4:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētu komandā tika atzīta vārtsardze Kristīne Kirilova, kura atvairīja 40 no 43 pretinieču metieniem, to skaitā arī divus soda metienus, kas tika izpildīti pēdējā periodā. Rezultatīvākā mūsu komandā ar diviem vārtu guvumiem bija Elīza Elizabete Krūmiņa. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir seši punkti, bet joprojām 4. vieta. "Sparta Tallinn" pagaidām bez punktiem un atrodas pēdējā pozīcijā. Rīt pulksten 12.00 abas komandas mērosies spēkiem vēlreiz.

 

"Sparta Tallinn" – FK "Ķekava" 3:4 (0:2, 3:2, 0:0)

Metienu attiecība:

43:32 (13:13; 18:12; 12:7)

Rezultatīvākās:

"Sparta Tallinn" – Melani Arusalu 2 (1+1), Mona Liza Lusti 2 (1+1), Hanna Līza Oispū 1 (1+0), Katrīna Maresmā 1 (0+1).

FK "Ķekava" – Kristiāna Elizabete Krūmiņa 2 (2+0), Ulrika Skakovska 1 (1+0), Katrīna Kate Fībiga 1 (1+0), Annija Dārta Dankfelde 1 (0+1), Evija Birkhāne 1 (0+1), Paula Sloģe 1 (0+1).

JUGLASCIEMS