Trešdien startēs vīriešu 2. līgas čempionāts

20.09.2022

2ligakalsnava.jpg

Trešdien, 21. septembrī, ar spēli Bulduru Dārzkopības vidusskolā, kurā tiksies "Jūrmalas" un "NND" florbolisti, sāksies jaunā Latvijas čempionāta sezona 2. līgā vīriešiem. Dalībai turnīrā pieteikušās 13 komandas, kuras būs sadalītas Austrumu un Rietumu zonās.

 

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir notikušas būtiskas izmaiņas dalībnieku sastāvā. Šajā līmenī šosezon nespēlēs Liepājas "Kurši", kas visus spēkus koncentrēs 1. līgai. Čempionātam nav pieteikta Talsu florbola sistēmas trešā komanda "Talsu NSS/ADAX". Nepiedalīsies arī "Pēdu nav/Valmieras novada" un "Liepupes" florbolisti, savukārt pērnās sezonas 2. līgas sudraba medaļnieki "Ozolnieki/JN" pakāpušies uz 1. līgu. Pēc pauzes valsts čempionāta apritē atkal atgriezīsies "Impar Limbaži", "Aizkraukle/Koknese" un "Tērvete". Rietumu zonas komandu pulku papildinās Jelgavas novadu pārstāvošie "JeNo" florbolisti, kuri iepriekšējā sezonā spēlēja 1. līgā.

 

Čempionāta pirmajā posmā tiks aizvadīts regulārais turnīrs un noskaidrotas četras spēcīgākās komandas katrā reģionālajā zonā, kuras izslēgšanas spēlēs cīnīsies par Latvijas čempionu titulu 2. līgā. Austrumu grupā sacentīsies septiņas vienības un regulārajā turnīrā ieplānoti trīs apļi, bet Rietumu zonā spēkosies seši klubi, kuri savā starpā tiksies pa četrām reizēm. Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijas ritēs līdz kādas komandas divām uzvarām, pusfināla sērijas līdz trim panākumiem, bet zelta un bronzas medaļu ieguvēji tiks noteikti vienā mačā.

 

2. līga vīriešiem - komandas 2022./2023. gada sezonā

 

Austrumi
Impar Limbaži
Aizkraukle/Koknese
Līgatne
Smiltene'09
FK Kalsnava
SK Coyote (Inčukalns)
Rēzeknes BJSS

 

Rietumi
Tērvete
FK NND (Rīga)
FK Vārme
Saldus Florbols
FK Jūrmala
FK JeNo (Jelgava)

 

2. līga vīriešiem - pirmā spēļu nedēļa

 

21. septembris
20.45, Bulduru Dārzkopības vidusskola, FK "Jūrmala" - FK "NND"

 

23. septembris
20.00, Kalsnavas pamatskola, FK "Kalsnava" - "Rēzeknes BJSS"
20.00, Svētes sporta halle, FK "JeNo " - FK "Tērvete"
20.00, Līgatnes sporta centrs, "Līgatne" - "Aizkraukle/Koknese"
20.30, Variņu pamatskolas sporta komplekss, "Smiltene'09" - "Impar Limbaži"

 

24. septembris
15.00, Būtnāru sporta zāle, "Saldus Florbols" - FK "Vārme"

 

SF
JUGLASCIEMS