Šodien "Arēnā Rīga" florbola svētki – Superfināls

15.04.2022

2017509_4125856330803983_4716955867595799026_n.jpg

Šodien no pulksten 13.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas trīs aizraujošas spēles, kā arī apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 13.15 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "Ogres Vilki" un "Latvijas Universitāte/FS Masters", pulksten 16.30 cīņā par bronzas medaļām dosies "Talsu NSS/Krauzers" un "Lielvārde/Fat Pipe", bet pulksten 19.40 mačā par čempionu kausu nūjas krustos Cēsu "Lekrings" un Kocēnu "Rubene". Tiem, kuriem nebūs iespēja šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas tiešraidē – kanālā TV4.

 

Pulksten 13.45 "Ogres Vilki" - "LU/Masters" (1. līgas Superfināls)

Vīriešu 1. līgas labākās komandas "Arēnā Rīga" spēles pirmo reizi. Šo godu sezonas gaitā nopelnīja "Ogres Vilki", kas kļuva par čempioni klubu komandu turnīrā, pagājušajā sestdienā aizraujošā cīņā papildlaikā ar 5:4 pārspējot "Kuldīga/KNSS". Ogrēniešiem tā vēl nebūs šīs sezonas pēdējā spēle, jo viņi nolēmuši izmantot savas tiesības un piedalīties pārspēlē ar Rīgas klubu "RTU/Rockets", lai mēģinātu atgriezties ELVI florbola līgā. Šodien Superfinālā Ogres komandas pretiniece būs Rīgas "Latvijas Universitāte/FS Masters", kas pirms piecām dienām vīriešu 1. līgas dublieru komandu turnīra finālā ar 5:2 pieveica "Lielvārdi".

 

Pulksten 16.30 "Talsu NSS/Krauzers" - "Lielvārde/Fat Pipe" (spēle par 3. vietu)

"Talsu NSS/Krauzers" pagājušajā sezonā spēlēja finālā pret Kocēnu "Rubeni", bet piedzīvoja zaudējumu ar 2:3, samierinoties ar vicečempiones titulu. Šosezon talsenieki aizkļuva līdz pusfinālam, kur viņiem pretī stājās turnīra favorīte "Lekrings", kas sērijā bija ievērojami pārāka, uzvarot ar 4:0. Līdz ar to Talsu komandai šīs sezonas izšķirošajā mačā būs jāspēkojas par bronzas medaļām.

Talsenieku pretiniece šajā mačā būs "Lielvārde/Fat Pipe", kas savā pusfināla sērijā spēkojās ar čempioni "Rubeni" (Kocēni). Šī sērija bija ārkārtīgi spraiga, bet uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams maksimālās spēļu skaits – visas septiņas. Izšķirošais mačs notika pirms tikai divām dienām, tajā Kocēnu "Rubene" savā laukumā pārspēja lielvārdiešus ar 4:3, tieši ar tādu pašu rezultātu triumfējot visā sērijā. "Lielvārde/Fat Pipe" jau otro gadu pēc kārtas sezonu noslēgs ar maču par bronzas medaļām, pērn tika piedzīvots zaudējums Cēsu "Lekringam" ar 4:8.

 

Pulksten 19.40 "Lekrings" - "Rubene" (spēle par 1. vietu)

Cēsu "Lekrings" visas šīs sezonas gaitā tika uzskatīta par ELVI florbola līgas vīriešiem favorīti, jo jau tā meistarīgais un sabalansētais cēsnieku sastāvs starpsezonas laikā tika papildināts ar vairākiem ļoti labiem nu jau bijušā kluba "SK Pārgauja" spēlētājiem. "Lekrings" pārliecinoši uzvarēja regulārajā turnīrā, bet izslēgšanas spēlēs nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, ceturtdaļfināla sērijā ar 4:0 pieveicot "Irlavu", bet pusfināla sērijā ar tādu pašu rezultātu – komandu "Talsu NSS/Krauzers". Pirms gada Cēsu "Lekrings" pusfinālā piekāpās talseniekiem, bet spēlē par bronzas medaļām ar 8:4 uzvarēja komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Šopavasar cēsnieki jau nopelnījuši vismaz sudraba godalgas, bet skaidrs, ka viņu mērķis ir tikai un vienīgi čempionu kauss.

 

ELVI florbola līgas vīriešiem čempionu kausa īpašniece šobrīd ir Kocēnu "Rubene", kas pērn finālspēlē ar 3:2 pārspēja komandu "Talsu NSS/Krauzers". Šopavasar kocēniešu ceļš uz finālu bija ļoti smags, jo iekļūt tajā izdevās tikai pagājušās trešdienas vakarā, sērijas septītajā mačā ar 4:3 pārspējot lielvārdiešus. Nav izslēgts, ka tā varētu izrādīties priekšrocība, jo Kocēnu komanda atrodas lieliskā spēļu ritmā, turklāt sastāvā nav nekādu robu, kas varēja rasties spēlētāju savainojumu dēļ. Tajā pašā laikā Cēsu "Lekringam" spēļu kalendārā bijusi ilgāka pauze – 12 dienas. Ja vēl ņem vērā, ka kocēnieši Cēsu komandai vienmēr ir bijuši ļoti neparocīgi pretinieki, kas šosezon regulārajā turnīrā abās spēlēs bija pārāki (6:5 un 4:2), var prognozēt, ka šīvakara mačs būs ārkārtīgi spraigs un interesants. To, kura no komandām šovakar virs galvām cels čempionu kausu, gan nav iespējams paredzēt… Skatīsimies un jutīsim līdzi saviem favorītiem!

 

Līdzjutējus "Arēnā Rīga" gaidīs ne tikai aizraujošas florbola cīņas, bet arī lieliska izklaides programma. Pasākumu vadīs Sandis Miltovičs, uzstāsies mūziķis Ralfs Eilands, dziedātāja Dināra Rudāne, grupa "Radio Trio". Būs skatāms velo šovs ar Dāvi Dudeli un Jāni Lāci, kā arī burvīgās "Dreamteam" dejotājas.

SF
JUGLASCIEMS