"Ķekavas Bulldogs/NND" atspēlējas un uzvar "bullīšos"

27.03.2022

filipsone.png

Pie otrā panākuma ELVI florbola līgā sievietēm tikusi "Ķekavas Bulldogs/NND", kas arī otrajā pusfināla sērijas mačā bija pārāka par Kocēnu komandu "Rubene-1". Tiesa, atšķirībā no vakar notikušās spēles, kad pretinieces tika sagrautas ar 14:3, šodien ķekavietes savā laukumā jau pirmajā periodā nonāca iedzinējās ar 0:3, līdz pamatlaika beigām spēja atspēlēties, bet uzvaru guva "bullīšu" sērijā – 4:3. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Jana Filipsone, kura tika galā ar visiem kocēniešu pēcspēles metieniem, bet spēles laikā atvairīja 23 no 26 pretinieču metieniem.

 

Vakar, kad abas komandas turpat Ķekavā aizvadīja pusfināla sērijas pirmo spēli, ļoti pārliecinoši pārāka ar 14:3 izrādījās komanda "Ķekavas Bulldogs/NND". Šodien Kocēnu komandas "Rubene-1" sastāvu bija papildinājusi ar vairākām ļoti pieredzējušām florbolistēm, droši vien tāpēc otrajam duelim bija pavisam cits raksturs. Pirmā perioda vidū triju minūšu laikā trīs vārtus guva kocēnietes, izvirzoties vadībā ar 3:0. Divus golus mājiniecēm iemeta Elīna Sirmā, bet vēl vienu – Zeltīte Larinova. Ķekavietes savus pirmos vārtus guva tikai spēles vidū, kad ar precīzu metienu izcēlās Anna Mūrniece – 1:3. Pēdējā trešdaļā pēc Māras Stapkēvičas un Annas Mūrnieces raidījumiem rezultāts kļuva neizšķirts – 3:3. Līdz pamatlaika beigām un pagarinājumā uzvarētājas noskaidrot neizdevās, tāpēc abām komandām cīņa bija jāturpina pēcspēles metienu sērijā. Tajā nevainojami darbojās mājinieču vārtsardze Jana Filipsone, kura atvairīja visus pretinieču metienus. Savus "bullīšus" iemeta ķekavietes Māra Stapkēviča, Elīna Dīce un Līga Vancāne, nodrošinot komandai "Ķekavas Bulldogs" uzvaru spēlē ar 4:3 un pārākumu sērijā ar 2:0.

 

Labākās spēlētājas balva uzvarētāju sastāvā tika pasniegta vārtsardzei Janai Filipsonei, kura spēles laikā atvairīja 23 no 26 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar diviem vārtu guvumiem bija Anna Mūrniece. Par labāko kocēniešu komandā arī tika atzīta vārtsardze – Estere Elbrete, kura neitralizēja 40 no 43 raidījumiem. Sērijas starp komandām "Ķekavas Bulldogs/NND" un "Rubene-1" trešā spēle notiks 2. aprīlī kocēniešu laukumā, sākums pulksten 12.00.

SF
JUGLASCIEMS