"Lielvārde/Fat Pipe" kā pirmā iekļūst pusfinālā, uzvaras vārti Blumfelda kontā

04.06.2021

lielvarde_blumfelds_021.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe", kas kā viena no pēdējās kvalificējās izslēgšanas spēlēm, arī savā laukumā spēja pieveikt regulārā turnīra vicelīderi "Apelsīns/Oxdog Ulbroka", pārspējot to pagarinājumā ar 3:2. Izšķirošos vārtus guva lielvārdiešu kapteinis Niks Blumfelds. Ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas diviem panākumiem "Lielvārde/Fat Pipe" uzvarēja ar 2:0.

 

Regulārajā turnīrā "Lielvārde/Fat Pipe" (7.) un "Apelsīns/Oxdog Ulbroka" (2.) panākumus dalīja uz pusēm, uzvaras svinot pretinieku laukumā. Lielvārdieši uzvarēja ar 6:2, bet ulbrokieši ar 5:3. Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē, kas pagājušajā svētdienā notika Ulbrokas sporta kompleksā, pēdējās trešdaļas sākumā laukuma saimnieki atradās vadībā ar 3:0, bet tad astoņu minūšu laikā četrus vārtus guva Lielvārdes florbolisti (4:3), kas galarezultātā svinēja uzvaru ar 5:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Cīņa, tikai ārpus laukuma, turpinājās visu šo nedēļu. Ulbrokas komandas treneris Andris Pīlups pasūdzējās Latvijas Florbola savienības Sacensību komitejai par to, ka lielvārdiešu kapteinis Mariss Giņko pārāk aktīvi aizstāvēja savu vārtsargu, atgrūžot ulbrokieti. Komiteja lēma Giņko diskvalificēt uz vienu spēli. Pēc tāda pavērsiena Lielvārdes kluba valde nepalika atbildi parādā, norādot uz Ulbrokas florbolistu nesportiskajām darbībām. Cietējs bija viens no ulbrokiešu rezultatīvākajiem spēlētājiem Valters Lapiņš, kurš par rupju pārkāpumu (uzbrukumu Lielvārdes komandas vārtsargam) saņēma tieši tādu pašu sodu – diskvalifikāciju uz vienu spēli.

 

Ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēli, kas notika Lielvārdes novada sporta centrā, labāk sāka mājinieki, kas jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. pa golam viesu vārtos iemeta Sandis Mihailovskis un Armands Savins. Ulbrokas komanda pie pirmā vārtu guvuma tika tikai 35. minūtē, kad skaitlisko vairākumu realizēja Kristers Eglītis – 1:2. Pēdējā perioda pirmajā minūtē Ulbrokas komandas kombināciju ar precīzu metienu noslēdza Daniels Jānis Anis – 2:2, cīņa praktiski sākās no jauna, jo tagad spēles likteni varēja izšķirt katra kļūda. Jāsaka, ka ulbrokieši savu tempu vairs nemazināja, tieši viņiem piederēja iniciatīva, kamēr laukuma saimniekiem atlika cerēt uz veiksmi pretuzbrukumos. Piedevām pusotru minūti pirms pamatlaika beigām lielvārdieši kļūdījās ar spēlētāju maiņu un saņēma noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Lielvārdes florbolisti izturēja skaitlisko mazākumu, kas noslēdzās jau papildlaikā. Pagarinājuma 7. minūtē, kad abas komandas spēlēja vienādos sastāvos, Ulbrokas komandas vārtu priekšā Rūda Žukeļa piespēli saņēma līdz tam ne īpaši pamanāmais Niks Blumfelds, kuram Marisa Giņko prombūtnē bija uzticēts kapteiņa apsējs. Blumfelds bija precīzs un Lielvārdes komandā sākās neaprakstāma līksmība – 3:2, kamēr ulbrokiešiem sezona noslēgusies ar sakāvi ceturtdaļfināla sērijā – 0:2.


SF
JUGLASCIEMS