"Ķekava" ar milzu grūtībām pieveic arī Kocēnu komandu "Rubene-1"

11.10.2020

kekava_5_020.jpg

ELVI florbola līgā sievietēm otro uzvaru divu dienu laikā izcīnījusi FK "Ķekava", kas savā laukumā tikai ar 8:7 pārspēja Kocēnu florbola kluba "Rubene-1" otro komandu - "Rubene-1". Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 3 (2+1) punktiem bija Ieva Bušmane.

 

Pašreizējā vicečempione FK "Ķekava" jauno sezonu sāka ar zaudējumu, bet vakar guva pirmo uzvaru, viesos ar 19:2 sakaujot Rīgas komandu "NND/RJTC". Šovakar ķekavietes savā laukumā uzņēma Kocēnu komandu "Rubene-1", kas lieliski cīnās Virslīgā, trijās spēlēs sakrājot astoņus punktus. Arī maču pret ķekavietēm jaunās kocēnietes sāka lieliski – jau 6. minūtē savas komandas skaitlisko vairākumu realizēja Madlēna Rozīte (1:0). 9. minūtē mājinieču uzbrucēja Nensija Šimkūna atjaunoja neizšķirtu (1:1), tomēr pēc pirmā periodā vadībā jau atkal atradās viešņas – 2:1. Otrā trešdaļa sākās ar noraidījumu Ķekavas komandā par laika vilcināšanu. Arī šo skaitlisko vairākumu "Rubene-1" izmantoja – 3:1. Pēc tāda pavērsiena "Ķekavas" treneris Pēteris Stepītis nolēma savas komandas vārtu drošību uzticēt pamatvārtsardzei Kristīnei Kirilovai, kura līdz tam darbojās kā laukuma spēlētāja. Līdz otrajam pārtraukumam mājinieces spēja atgūt vienus vārtus – 2:3. Pamatlaika pēdējos desmit minūšu laikā "Ķekavai" beidzot izdevās pārņemt vadības grožus, iegūt divu vārtu pārsvaru (8:6) un to veiksmīgi nosargāt, svinot otro uzvaru turnīrā – 8:7.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Katrīna Kate Fībiga, kurai šajā mačā divi vārti guvumi. Divus golus iemeta arī Justīne Marta Upeniece, 2 (1+1) punkti Nensijai Šimkūnai, bet rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Ieva Bušmane. Labākās spēlētājas balvu Kocēnu komandā saņēma vārtsardze Sintija Bāliņa, kura atvairīja 48 no 56 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Marta Drille, pa 3 (1+2) punktiem Madlēnai Rozītei un Lindai Līcei, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Elīna Sirmā. Pēc šīs uzvaras "Ķekavai" turnīra tabulā ir seši punkti un kāpiens uz 4. vietu, bet komandai "Rubene-1" joprojām astoņi punkti un 3. vieta.


SF
JUGLASCIEMS