Līdere "Ķekava" Rīgā uzvar debitanti "RTU/Rockets"

27.09.2020

kekava_020c.jpg

Jau ceturto uzvaru četrās spēlēs guvusi ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Ķekava", kas šodien viesos ar 10:3 sakāva Virslīgas jaunpienācēju "RTU/Rockets". Ķekaviešu vārtus spēles pirmajā pusē sargāja Edgars Gailītis, kurš 30 minūtēs atvairīja visus 15 pretinieku metienus.

 

"Ķekava" uz spēli Rīgā pret līgas debitanti "RTU/Rockets" devās kā turnīra tabulas līdere ar trīs spēlēs izcīnītām trim uzvarām. Kā jau tas favorītiem pienākas, arī šajā mačā ķekavieši uzreiz ņēma vadības grožus savās rokās, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 3:0. pa bumbiņai rīdzinieku vārtos raidīja Renāts Degins, Klāvs Jansons un Endijs Kleistrovs. Tikai otrās trešdaļas pirmajā minūtē, kad rezultāts bija jau 7:0, savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa arī rīdzinieki, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās spēlējošais treneris Imants Lastovskis – 1:7. Pēdējā Rīgas florbolisti guva vēl divus vārtus, bet "Ķekava" atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un varēja svinēt ceturto uzvaru pēc kārtas – 10:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika pasludināts Jānis Liepa, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Šoreiz tikai 2 (1+1) punktus sakrāja Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons, tikpat punktu arī Artūram Narogam. Divus vārtus guva Endijs Kleistrovs, bet pa trim punktiem savāca Renāts Degins un Henrijs Uzraugs. Jāpiebilst, ka lielisku spēli aizvadīja ķekaviešu vārtsargs Edgars Gailītis, kurš sev atvēlētajās 30 minūtēs savus vārtus nosargāja neskartus, atvairot visus 15 pretinieku metienus. Labākā spēlētāja balvu komandā "RTU/Rockets" saņēma Bruno Jānis Ritums, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Viņa komandas biedriem Imantam Lastovskim un Raineram Miķelsonam pa diviem rezultativitātes punktiem.

JUGLASCIEMS