Sezonas atklāšanas spēlē "Lielvārde/Fat Pipe" sakauj "Kuršus"

13.09.2020

img_3038.jpg

Šodien ar spēli Lielvārdes novada sporta centrā starp vietējo komandu "Lielvārde/Fat Pipe" un Liepājas "Kuršiem" tika atklāta jaunā ELVI florbola līgas vīriešiem sezona. Pārliecinošu uzvaru ar 9:2 izcīnīja pašreizējie čempionu kausa glabātāji lielvārdieši, kuru rindās ar "hat-trick" izcēlās Niks Blumfelds.

 

Lai gan sākotnēji tas nemaz nebija plānots, dažādu iemeslu dēļ ELVI florbola līgas atklāšanas spēle, kas sākotnēji bija paredzēta Ulbrokā un vakar, notika šodien un Lielvārdē. Protams, mainījās arī šī mača dalībnieki – komandu "Oxdog Ulbroka" un "Lekrings" (Cēsis) vietā kā pirmās laukumā devās "Lielvārde/Fat Pipe" un Liepājas "Kurši".

 

Abas komandas šīs sezonas pirmo oficiālo spēli sāka bez liekas izlūkošanas. Lai arī jau no paša sākuma neliels teritoriālais pārsvars piederēja lielvārdiešiem, pirmos vārtus guva viesi. Jau 4. minūtē mājinieku vārtsargu Jāni Salceviču ar negaidītu metienu pārspēja liepājnieku jaunais talants Gustavs Griezītis – 1:0. Kurzemnieku prieki gan nebija ilgi, jo pēc četrām minūtēm laukuma saimnieku uzbrukuma līderis Niks Blumfelds ar frontālu metienu cauršāva viesu vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš, starp citu, tāpat kā liepājnieku spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks, ir Lielvārdes florbola skolas audzēknis – 1:1. Līdz pirmajam pārtraukumam pēc lielvārdiešu Kristera Puķīša un Nika Blumfelda metieniem "Lielvārde/Fat Pipe" jau bija pārņēmusi vadības grožus ar 3:1.

 

Otrā perioda vidū laukumā lidoja cepures un šalles, jo Blumfelds jau 29. minūtē bija pamanījies noformēt sev "hat-trick" – 4:1. Arī mača turpinājumā daudz labāk veicās Lielvārdes florbolistiem, kuri pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 5:1, bet visā mačā sagrāva savus viesus ar 9:2. Pēdējā perioda vidū vietu "Lielvārdes/Fat Pipe" vārtos ieņēma mājinieku jauniegūtais vārtsargs Reinis Kirilko, kurš savās debijas minūtēs palika nepārspēts.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts triju vārtu autors Niks Blumfelds. Viņa komandas biedram Kristeram Puķītim divi goli, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Maikls Nazarovs, Juris Sandis Jēgers un Mariss Giņko. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Sandis Lēvalds, kurš ar rezultativitāti šajā mačā gan neizcēlās.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Kurši" 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)

Metienu attiecība:

32:16 (9:6; 12:2, 11:8)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Niks Blumfelds 3 (3+0), Kristers Puķītis 2 (2+0), Maikls Nazarovs 2 (1+1), Juris Sandis Jēgers 2 (1+1), Mariss Giņko 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 2 (0+2), Dinārs Vaitaitis 1 (1+0), Rūdis Žukelis 1 (0+1).

"Kurši" – Ralfs Polis 1 (1+0), Gustavs Griezītis 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (0+1), Kristaps Ošs-Ervics 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS