"Rubene" uzvar "Ķekavu" un triumfē regulārajā turnīrā

09.02.2020

zane_darsa.jpg

13. uzvaru regulārajā turnīrā izcīnījusi ELVI florbola līgas sievietēm līdere "Rubene" (Kocēni), kas šodien viesos ar 7:6 pārspēja vicelīderi "Ķekavu". Uzvaras vārtus 57. minūtē guva Zane Darša. Līdz ar šo panākumu kocēnietes sev nodrošinājušas pirmo vietu.

 

FK "Ķekava" un Kocēnu "Rubene" pirms šīsdienas dueļa šajā sezonā bija tikušās jau četras reizes. Pirmajās trijās spēlēs uzvarēja kocēnietes (10:3, 9:5, 13:5), bet ceturtajā mačā, kas 1.decembrī notika Ķekavā, uzvaru pēcspēles metienos ar 7:6 svinēja laukuma saimnieces. Arī šodien abas vienības tikās Ķekavā.

 

Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 1:0, 6.minūtē spēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja kocēniete Jūlija Rozīte. Otrās trešdaļas laikā vadībā ar 2:1 jau izvirzījās ķekavietes, abi vārti Klintas Mārtiņjēkabas kontā. Pēdējā perioda sākumā laukuma saimniecēm pat divas reizes bija divu vārtu pārsvars (3:1 un 4:2), bet viešņas ne tikai atspēlējās, bet arī pārņēma vadību ar 5:4 un 6:5. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts (6:6), bet tad Evitas Knopas piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Zane Darša, nodrošinot "Rubenei" panākumu ar 7:6 un trīs punktus turnīra tabulā.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo vārtu autore Zane Darša, kurai šajā mačā vēl arī rezultatīva piespēle. Viņas komandas biedrenei Laurai Gaugerei 4 (3+1) punkti, bet Jūlija Rozīte izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Par labāko starp ķekavietēm atzina vārtsardzi Barbaru Rabčevsku, bet rezultatīvākās viņas komandā bija Ieva Bušmane ar 3 (2+1) punktiem un Klinta Mārtiņjēkaba ar diviem vārtu guvumiem. Kocēnu "Rubenei" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir jau 40 punktu. FK "Ķekava", kam 25 punkti, ķekaviešu pirmo vietu regulārajā turnīrā vairs nevar apdraudēt, jo ķekavietēm vēl jāaizvada tikai četras spēles.

SF
JUGLASCIEMS