Latvijas izlase Liepājā turpinās pret Austrijas florbolistiem

30.01.2020

img_8060.jpg

Šodien Liepājas Olimpiskajā centrā turpinās pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīrs, kurā par trim ceļazīmēm uz finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos, cīnās astoņas valstsvienības, tostarp arī Latvijas izlase. Šovakar pulksten 19.00 mūsu florbolisti aizvadīs savu jau otro spēli, mērojoties spēkiem ar Austrijas komandu. Spēles būs iespējams noskatīties arī Sportacentrs.com TV kanālā.

 

Vakar gan austrieši, gan latvieši aizvadīja savu pirmo spēli. Austrijas izlase, kam pasaules rangā ir tikai 24.vieta, cienījami spēkojās ar Vācijas valstsvienību, kas ieņem augsto 5.vietu. Tiesa, austriešiem šajā duelī pietrūka gan spēka, gan meistarības, tāpēc pārliecinošu uzvaru ar 7:0 svinēja Vācijas florbolisti. Vācieši pirms šīsdienas spēles, kurā viņi ar 9:4 pieveica spāņus, mūsu apakšgrupas turnīra tabulā bija tikai otrajā vietā, jo latvieši (10.vieta pasaules rangā) ar 17:0 sakāva Francijas izlasi (32.vieta). Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš izcēlās ar 5 (2+3) rezultativitātes punktiem. 5 (4+1) punkti Klāva Jansona kontā, Jānis Rajeckis sakrāja 3 (1+2) punktus, pa diviem goliem iemeta Edžus Ceriņš, Rolands Kovaļevskis un Mihails Kostusevs, bet Jānim Ragovskim un Andrim Rajeckim pa 2 (1+1) punktiem. Vietu mūsu komandas vārtos savā starpā dalīja vārtsargi Jānis Salcevičs un Valters Kasjaņenko.

 

Ar Austrijas izlasi Latvijas vīriešu florbola valstsvienība līdz šim bija tikusies tikai vienu reizi, turklāt jau pirms vairāk nekā 20 gadiem. 1998.gada pasaules čempionātā mūsējie sakāva austriešus ar 8:1. Pārnestā nozīmē šīsdienas pretniekus varam uzskatīt par saviem krustbērniem, jo toreiz Austrijas vīriešu florbola izlasei tā bija pirmā oficiālā spēle…

JUGLASCIEMS