Latvijas izlasei somu eksāmens, igauņi pret šveiciešiem

08.09.2019

kovalevskis_izl.jpg

Šodien Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, ar divām spēlēm noslēgsies Četru nāciju turnīrs florbolā. Jau pulksten 9.00 laukumā dosies Igaunijas vīriešu izlase un Šveices U23 komanda, bet pulksten 14.00 Latvijas valstsvienībai pretī stāsies pasaules čempionu valsts Somijas U23 izlase.

 

Somijas florbolisti šajā turnīrā ir nepašaubāmi favorīti, ko viņi pierādījuši ar divām ļoti pārliecinošām uzvarām – 14:1 pār igauņiem un 9:2 pār šveiciešiem. Latviešiem divās spēlēs ir viens panākums, kas tika gūts vakar pār Igaunijas valstsvienību – 14:7. Turnīra pirmajā dienā mūsējie ar 3:6 atzina šveciešu pārākumu. Pirmajā spēlē par labāko mūsu komandā tika atzīts divu vārtu autors Armands Savins. Mačā pret igauņiem tādu pašu titulu nopelnīja Edgars Puriņš, kurš sakrāja 2 (1+1) rezultativitātes punktus, bet rezultatīvākais ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija Rolands Kovaļevskis.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki uz Četru nāciju turnīru izsaucis 23 florbolistus. Starp izsauktajiem ir trīs vārtsargi (Jānis Salcevičs, Normunds Krūmiņš un Roberts Trepšs), kā arī 20 laukuma spēlētāji: Jānis Ragovskis, Morics Krūmiņš, Artūrs Jurševskis, Kārlis Jānis Petrovskis, Mihails Kostusevs, Ralfs Orste, Toms Bitmanis, Armands Savins, Artis Raitums, Andris Rajeckis, Aivis Kusiņš, Juris Gribusts, Pēteris Trekše, Rolands Kovaļevskis, Klāvs Jansons, Toms Akmeņlauks, Edgars Puriņš, Edžus Ceriņš, Kevins Šmits un Gvido Lauga. Starp trim sākotnēji pieteiktajiem vārtsargiem bija talsenieks Valters Kasjaņenko, bet viņš tika aizvietots ar kocēnieti Robertu Trepšu. Ļoti iespējams, ka tieši Trepšs šīsdienas mačā debitēs Latvijas izlases vārtos.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm – 3,00 eiro.

SF
JUGLASCIEMS