Aizvadīts starptautiskais turnīrs "Latvian Open 2019"

26.08.2019

01_.jpg

Noslēdzies starptautiskais pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā "Latvian Open 2019", kas jau trīspadsmito reizi augusta nogalē norisinājās Valmierā un Kocēnos. Vīriešu TOP grupas uzvarētāju titulu atguva Somijas "SC Classic", vīriešu Elites grupā triumfēja mājinieki "FBK Valmiera", sieviešu Elites grupas čempionu trofeja kopā ar Saint Petersburg United" aizceļoja uz Krieviju, bet vīriešu Open kategorijā spēcīgākie bija "L Odessa" florbolisti. Šī gada turnīrs pulcēja 35 komandas no 6 valstīm - kopumā ap 600 spēlētāju.

 

Uz vīriešu TOP kategorijas turnīru šoreiz bija ieradies īpaši spēcīgs dalībnieku sastāvs ar Somijas un Šveices čempioniem, kā arī diviem zviedru Superlīgas klubiem priekšgalā. Aizraujošā finālspēlē Somijas "SC Classic" tikai pēcspēles metienos salauza Šveices "SV Willer-Ersigen" pretestību (6:5), bet cīņā par 3.vietu somu "Esport Oilers" pieveica šveiciešu "UHC Uster" (6:5).

 

Vīriešu TOP kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļauti: vārtsargs Janiks Feiners ("UHC Uster"), aizsargi Kristers Savonens un Tatu Vānanens (abi "SV Willer Ersigen"), uzbrucēji Justus Kainulainens ("Esport Oilers"), Alberts Koskinens ("SC Classic") un Andre Andersons ("Vaxjo IBK").

 

Par uzvarētāju vīriešu Elites komandu grupā kļuva FBK "Valmiera", kas finālmačā ar 4:3 pārspēja Liepājas vienību "Kurši/Ekovalis". Trešo vietu izcīnīja Cēsu komanda "Lekrings".

 

Vīriešu Elites kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļauti: vārtsargs Kārlis Pops ("FBK Valmiera"), aizsargi Mihails Kostusevs ("Kurši/Ekovalis") un Jānis Rajeckis ("Lekrings"), uzbrucēji Mārtiņš Broks ("FBK Valmiera"), Kaspars Klamers ("Kurši/Ekovalis") un Miķelis Krūms ("Kurši/Ekovalis 1").

 

Pie sieviešu Elites grupas galvenās balvas tika Krievijas komanda "Saint Petersburg United", kas finālspēlē ar 4:3 pārspēja Igaunijas izlasi, bet trešo vietu ieguva Kocēnu komanda "Rubene".

 

Sieviešu Elites kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļautas: vārtsardze Aleksandra Nazaruka ("Saint Petersburg United"), aizsardzes Šarlote Marlēna Koverika ("Team Eesti") un Madara Adamane ("Rubene"), uzbrucējas Danute Tinkuse ("Rubene U18"), Diāna Klavana ("Team Eesti") un Marija Basargina ("Saint Petersburg United").

 

Vīriešu Open grupas finālā "L Odessa" ļoti pārliecinoši sakāva Rīgas "LU/FS Masters" (8:1), bet līdz godpilnajai trešajai vietai aizsniedzās FK "Kalsnava" florbolisti.

 

Vīriešu Open kategorijas simboliskajā izlasē tika iekļauti: vārtsargs Andrejs Zeltiņš ("L Odessa"), aizsargi Rūdolfs Vilmanis un Artis Krastiņš (abi "LU/FS Masters"), uzbrucēji Jānis Kalniņš ("FK Kalsnava"), Aivis Hammers un Mārtiņš Brigmanis ( abi "L Odessa").

 

"Latvian Open" ir Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) atzīts vasaras elites turnīrs. Turnīru organizēja biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.

SF
JUGLASCIEMS