Juniori līdzvērtīgā cīņā piekāpjas šveiciešiem

10.05.2019

img_0802.jpg

Kanādas pilsētā Halifaksā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešu U19 izlasēm sāpīgu zaudējumu šovakar piedzīvoja latvieši, kas tikai ar vienu vārtu starpību piekāpās saviem vienaudžiem no Šveices – 5:6. Balvu kā labākais spēlētājs Latvijas valstsvienībā saņēma Arnijs Kuratņiks, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Mūsu juniori joprojām saglabā cerības uz iekļūšanu pusfinālā, bet, lai tās piepildītu, viņiem rītdienas spēlē jau jāuzvar pasaules čempioni somi.

 

Latvijas juniori pasaules čempionāta pirmajā dienā bez īpašām problēmām ar 6:2 uzvarēja norvēģus, bet šovakar tikās art vienu no apakšgrupas divām favorītēm – ar Šveices izlasi. Ņemot vērā, ka šveicieši vakar ar 4:6 atzina pasaules čempionu somu pārākumu, mūsu florbolisti jau šodien uzvaras gadījumā varēja sev nodrošināt vietu pusfinālā. Jāatzīst, ka pasaules čempionātos latviešiem līdz šīm nebija izdevies uzvarēt Alpu zemes dēlus, bet pirms diviem gadiem Zviedrijas pilsētā Vekšē cīņa bija vissīvākā – latvieši piekāpās tikai ar 5:6. No šīs sastāva Latvijas valstsvienībā bija trīs spēlētāji – Jānis Ragovskis, Renāts Degins un Arnijs Kuratņiks. Ragovskis izcēlās ar vārtu guvumu, bet Degina kontā viena rezultatīva piespēle. Pirms gada Šveices junoru izlase piedalījās Triju nāciju kausa izcīņā Valmierā, kur divas reizes tikās ar Latvijas komandu. Ja pirmajā mačā ar 9:4 uzvarēja šveicieši, tad jau otrajā latvieši pamatīgi revanšējās, sakaujot savus pretiniekus ar 11:3.

 

Šīsdienas mačā, gluži kā vakar pret norvēģiem, rezultātu atklāja latvieši, turklāt atkal to izdarīja Arnijs Kuratņiks, kurš jau 6.minūtē ar aktīvu cīņu pretinieku vārtu priekšā panāca 1:0. Ilgi gan mūsu komanda vadībā neatradās, jo pirmā perioda vidū mūsējiem bija tāds kā vājuma brīdis – četru minūšu laikā pretinieki guva trīs vārtus, pārņemot vadības grožus (1:3). Otrajā trešdaļā abas vienības apmainījās ar vārtu guvumiem – 2:4, Latvijas izlases rindās ar golu izcēlās Klāvs Jansons. Toties pēdējā perioda sākumā pēc Renāta Degina un Kevina Šmita metieniem latviešiem izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Neveiksmīga mūsu florbolistiem bija 49.minūte, kad par futbolista cienīgu izklupienu uz piecām minūtēm tika noraidīts Renāts Degins. Šveices komanda to izmantoja divas reizes, izvirzoties vadībā ar 6:4. Drīz pēc tam, kad mūsējie atkal bija piecu laukuma spēlētāju sastāvā, savus otros vārtus šajā mačā guva Arnijs Kuratņiks – 5:6. Vēl kaut reizi uzlauzt šveiciešu aizsardzību latviešiem neizdevās, tāpēc tika piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 5:6.


SF
JUGLASCIEMS