Latvijas izlase piekāpjas Somijas čempionāta līdervienībai

08.11.2018

img_8212.jpg

Latvijas sieviešu florbola izlase ar zaudējumu sākusi četru pārbaudes spēļu turneju Somijā. Šovakar latvietes ar 2:6 atzina Somijas čempionāta līderes – kluba PSS komandas pārākumu, vārtus mūsu valstsvienības labā guva Elīza Elizabete Bērziņa un Elizabete Pavlovska.

 

Mūsu florbolistēm cīņā pret kluba PSS komandu nācās doties uzreiz pēc patālā ceļa no Latvijas. Ierodoties Helsinkos, latvietes paspēja tikai paēst pusdienas un nolikt mantas viesnīcas numuriņā, kā uzreiz jau atkal bija jādodas uz autobusu, lai dotos uz spēli. Laukumā gan ceļojumā uzkrātā noguruma pēdas gandrīz vai nevarēja manīt – mūsu meitenes ne tikai sekmīgi aizsargājās, bet arī droši devās pretuzbrukumos, nekautrēdamās apdraudēt PSS vārtus. Līdz pirmā perioda vidum turpinājās samērā līdzvērtīgu pretinieču cīņa, bet tad laukuma saimniecēm padevās divi rezultatīvi uzbrukumu un mūsu meitenes nonāca iedzinēju lomā – 0:2. Otrās trešdaļas sākumā somietes panāca jau 3:0, bet drīz pēc tam iemesls uzgavilēt radās arī latvietēm – Līgas Garklāvas perfektu piespēli vārtu guvumā pārvērta mūsu komandas kapteine Elīza Elizabete Bērziņa – 1:3. Pirms pēdējā perioda latvietes zaudēja ar 1:4.

 

Trešajā trešdaļā mūsu vārtsardzi Kristīni Kirilovu bija nomainījusi Barbara Rabčevska. Somietēm jau atkal izdevās periodu sākt ar ātri gūtiem vārtiem – Barbara kapitulēja pēc viņu otrā metiena. Noslēdzošajā trešdaļā mājinieces guva vēl vienus vārtus, viens gols arī latviešu kontā – Annas Ankudinovas piespēli vārtu guvumā pārvērta Elizabete Pavlovska. Galarezultātā mūsu florbolistes somietēm piekāpās ar 2:6 (0:2, 1:2, 1:2). Pēc mača tika izpildīta arī pēcspēles metienu sērija, kurā latvietes zaudēja ar 2:3. Mūsu komandā savas iespējas realizēja Inga Ametere un Simona Grāpēna, bet vārtsardze Barbara Rabčevska uzvarēja divos no trim dueļiem.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs pēc šīs spēles, lai arī bija piedzīvots zaudējums, savu komandu uzslavēja, sevišķi uzteicot laukumā demonstrēto cīņassparu un ātrumu. Tiesa, viņš arī atzīmēja, ka kliboja piespēļu kvalitāte, bet tas skaidrojams ar to, ka šādā sastāvā valstsvienība spēlēja pirmo reizi. J.Fedulovs arī uzsvēra ka šī pārbaudes spēle bija ļoti vērtīga, jo mūsu florbolistes cīnījās ar Somijas čempionāta līderēm, kuras jauno sezonu sākušas ar piecām uzvarām piecos mačos.


SF
JUGLASCIEMS