Fedulovs sācis vētīt izlases kandidātes

03.09.2017

izlase_kopaa.jpg

Pēc trim mēnešiem Slovākijas galvaspilsētā notiks pasaules čempionāts florbolā sievietēm. Latvijas valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs uz treniņnometni, kas šī nedēļas nogalē norisinājās Kocēnos, bija uzaicinājis 25 izlases kandidātes - tikai Latvijas čempionātā spēlējošas florbolistes.

 

Visvairāk spēlētāju bija uzaicinātas no ELVI florbola līgas sievietēm čempionvienības "Rubenes" (Kocēni) - deviņas. Pa četriem izsaukumiem saņēma triju klubu (Rīgas FK "NND", "Rīgas Lauvas" un FK "Ķekava" florbolistes. Trīs spēlētājas uzaicinātas no Virslīgas jaunpienācējas - Cēsu "Lekringa". Par savu vietu izlasē, cik tas atkarīgs no treneriem, drošas var būt četras mūsu "leģionāres" - Evelīna Garbare, kura spēlē Šveicē, Līga Garklāva un Diāna Isjomina, kuras spēlē Norvēģijā, kā arī vārtsardze Lauma Višņevska, kura aizpērnajā pavasarī kļuva par Čehijas čempioni, pērn spēlēja Šveicē kopā ar Garbari, bet tagad atgriezusies savā mītnes zemē Zviedrijā.

 

Jau nākamās nedēļas vidū Latvijas sieviešu izlase dosies uz četras dienas ilgu treniņnometni Somiju, kur aizvadīs pārbaudes spēles ar vietējiem klubiem. Somijā komandai pievienosies mūsu "ārzemnieces", bet tās spēlētājas, kuras turp dosies no Latvijas, valstsvienības galvenais treneris J.Fedulovs nosauks nākamās nedēļas sākumā.

 

Pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrs notiks no 1. līdz 9. decembrim Bratislavā. Latvijas sieviešu izlase, kam jau četrus gadus pieder pasaules piektās labākās komandas gods, tiesības spēlēt šajā čempionātā izcīnīja šā gada februārī Spānijas galvaspilsētā Madridē, kur ieņēma otro vietu grupā, piekāpjoties tikai čehietēm. Pasaules čempionāta finālturnīrā Bratislavā latviešu pretinieces apakšgrupā būs čehietes, norvēģietes un somietes.

 

Latvijas sieviešu izlases kandidātes:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Gunita Kārkliņa

A

FK NND

2.

Santa Torstere

U

FK NND

3.

Jana Filipsone

V

FK NND

4.

Ieva Priede

U

FK NND

5.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

6.

Linda Lubgāne

A

Rīgas Lauvas

7.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

8.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

9.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

10.

Monika Džigure

U

Lekrings

11.

Liliāna Jakovicka

U

Lekrings

12.

Linda Līce

A

Rubene

13.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

14.

Laura Gaugere

A

Rubene

15.

Evita Rudzīte

A

Rubene

16.

Juta Muravska

A

Rubene

17.

Rebeka Laure

U

Rubene

18.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

19.

Ilga Jēkabsone

V

Rubene

20.

Madara Adamane

A

Rubene

21.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

22.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

23.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

24.

Elīna Drēziņa

U

FK Ķekava

25.

Laura Skujevska

U

FK Ķekava


Galvenais treneris:
Jurijs Fedulovs

JUGLASCIEMS