Par vietu labāko astotniekā - pret dāņiem

07.12.2016

izlase_kopa.jpg

Šomēnes aprit 16 gadi, kopš Latvijas vīriešu florbola izlase ieņem pastāvīgu vietu pasaules labāko valstsvienību astotniekā. Lai šo patīkamo tradīciju turpinātu, mūsējiem šovakar Rīgā notiekošā pasaules čempionāta astotdaļfināla mačā jāpārspēj Dānijas florbolisti. Svarīgā spēle notiks "Arēnā Rīga", sākums pulksten 19.30.

 

Latvijas izlase šo turnīru sāka ar diviem zaudējumiem - atklāšanas mačā mūsējie uzteicamā cīņā ar 2:7 piekāpās astoņkārtējiem pasaules čempioniem zviedriem, bet nākamajā vakarā ar 3:9 atzina pašreizējo bronzas medaļnieku čehu pārākumu. Vakar latvieši aizvadīja apakšgrupas pēdējo spēli, krustojot nūjas ar saviem visu laiku principiālākajiem konkurentiem norvēģiem. Lielāko daļu mača laika vadībā atradās mūsu florbolisti, bet spēles pēdējā minūtē, nomainot savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pretiniekiem izdevās izraut neizšķirtu - 5:5. Kā Latvijas, tā arī Norvēģijas izlasēm galvenās spēles vēl tikai priekšā. Kamēr norvēģiem šodien jāpārvar slovāku barjera, latviešiem pretī stāsies dāņi, kuri pirms diviem gadiem izcīnīja 7.vietu pasaulē, kamēr latvieši atguva sev ierasto piekto pozīciju.

 

Ņemot vērā, ka Dānijas izlase pasaules čempionāta astotdaļfinālam kvalificējās no otrā ešelona komandu grupas, tai Rīgā veicies labāk nekā mūsu valstsvienībai - trijās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras. Dāņi ar 8:1 sakāva austrāliešus, ar 4:2 pārspēja poļus, bet vakar, pateicoties disciplinētai spēlei aizsardzībā un labai vārtsarga darbībai, ar 5:2 pieveica arī slovākus. Līdz šim Latvijas un Dānijas vīriešu florbola izlases savā starpā spēkojušās deviņas reizes - piecos mačos uzvarēja latvieši, viena cīņa noslēdzās neizšķirti, bet trīs gadījumos veiksme bijusi dāņu pusē. Arī Dānijas izlase pirms mēneša piedalījās Nāciju kausa izcīņas turnīrā Vācijā, kurā triumfēja Latvijas florbolisti. Dāņus mūsējie pārspēja ar 4:1, cerēsim, ka arī šovakar Latvijas valstsvienība saviem līdzjutējiem neliks vilties!

 

Komentējot šīvakara spēli, Latvijas izlases galvenais treneris Normunds Grunckis iztika ar diviem vārdiem: "Jāgūst uzvara!"

 

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Dānijas valstsvienību:

1.maiņa: Pēteris Trekše (U) - Artis Raitums (U) - Rolands Kovaļevskis (U); Ingus Laiviņš (A) - Jānis Rajeckis (A).

2.maiņa: Kārlis Bulāns (U) - Atis Blinds (U) - Toms Akmeņlauks (U); Andris Malkavs (A) - Mārtiņš Rajeckis (A).

3.maiņa: Aleksandrs Abramovs (U) - Andris Rajeckis (U) - Toms Bitmanis (U); Artūrs Jurševskis (A) - Morics Krūmiņš (A).

Vārtos: Andis Blinds.

Rezervē: Gints Klēģers, Mikus Vapēters, Jānis Salcevičs (Aivis Kusiņš - slims).

JUGLASCIEMS