Šodien Latvijas izlasei apakšgrupas svarīgākā spēle - pret norvēģiem

06.12.2016

izlase_blindi.jpg

Šodien Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem ar sešām spēlēm noslēgsies apakšgrupu turnīrs. Pulksten 19.30 "Arēnā Rīga" cīņu pret Norvēģijas izlasi uzsāks Latvijas valstsvienība, kam tikai uzvara dos 3.vietu grupā un attiecīgi parocīgākus pretiniekus astotdaļfinālā.

 

Turnīra atklāšanas spēlē Latvijas florbolisti tikās ar pasaules čempioniem zviedriem un, lai arī no zaudējuma nespēja izvairīties (2:7), mūsu puiši nodemonstrēja teicamu cīņassparu un par savu sniegumu godam bija nopelnījuši uzslavu. Nākamajā dienā labo iespaidu par savi Latvijas izlase sabojāja jau pirmajā periodā zaudējot čehiem ar 1:6, bet visā mačā piekāpjoties ar 3:9. Nekas traģisks gan nav noticis - čempionāta atbildīgākās spēles vēl tikai priekšā, pirmā no tām jau šovakar pret norvēģiem, kurā no mūsu valstsvienības tūkstoši līdzjutēju gaidīs tikai vienu - pirmo uzvaru. Uzvara mums vajadzīga arī tādēļ, lai pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā varētu spēkoties ar slovākiem, kuri savā grupā palika 2.vietā, bet turpinājumā varētu izvairīties no mača ar pasaules vicečempioniem somiem, kuri neizskatās mazāk meistarīgi par zviedriem.

 

Norvēģijas florbolisti šo turnīru sāka ar zaudējumu čehiem (4:8), bet vakar, kad Latvijas izlasei bija brīvdiena, labi turējās pretī zviedriem, kurus otrajā periodā pat uzvarēja ar 1:0, bet pēdējās trešdaļas sākumā zaudēja ar tikai vienu vārtu starpību (2:3), galarezultātā piekāpjoties ar 2:8. Norvēģiem ir nedaudz labāka vārtu attiecība, tādēļ mačā pret latviešiem viņiem der arī neizšķirts rezultāts, bet tāda iespēja nereti vien tās īpašniekiem nodarījusi vairāk slikta nekā, laba, tādēļ gandrīz vai jāpriecājas, ka mūsu vīriem jautājumu nevar būt - šovakar ir jāuzvar.

 

Desmit aizvadītajos pasaule čempionātos Latvijas un Norvēģijas vīriešu florbola izlases tikušās septiņas reizes, pēdējos četros tie bija izšķirošie mači par piekto vietu. Trijos no tiem uzvarēja tieši mūsu florbolisti, tā tas notika arī pirms diviem gadiem Zviedrijas pilsētā Gēteborgā - 4:3. Tieši pirms mēneša Latvijas un Norvēģijas izlases piedalījās Nāciju kausa izcīņas turnīrā Vācijā, ar savu dueli atklājot to. Toreiz latvieši uzvarēja pat negaidīti pārliecinoši (8:1), bet šovakar par to rezultātu noteikti vajag aizmirst, jo, spēlei sākoties, uz tablo būs 0:0. Uzvarēs tie, kuri labāki būs šīsdienas mačā, nevis bija tādi pirms mēneša vai agrāk.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Normunds Grunckis pirms cīņas ar Norvēģijas valstsvienību uzsvēra, ka mūsu komanda pēc nepatīkamā zaudējuma čehiem ir izdarījusi attiecīgus secinājumus. Šīvakara mačā Latvijas izlases spēlētāju galvenais uzdevums būs ļoti uzmanīgi nospēlēt aizsardzībā, kā arī izmantot savas vārtu gūšanas iespējas pretuzbrukumos.

 

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Norvēģijas valstsvienību:

1.maiņa: Mikus Valpēters (U) - Andris Rajeckis (U) - Toms Bitmanis (U); Artūrs Jurševskis (A) - Morics Krūmiņš (A).

2.maiņa: Pēteris Trekše (U) - Artis Raitums (U) - Rolands Kovaļevskis (U); Jānis Rajeckis (A) - Ingus Laiviņš (A).

3.maiņa: Kārlis Bulāns (U) - Atis Blinds (U) - Toms Akmeņlauks (U); Aivis Kusiņš (A) - Andris Malkavs (A).

Vārtos: Jānis Salcevičs.

Rezervē: Gints Klēģers, Aleksandrs Abramovs, Andis Blinds, Mārtiņš Rajeckis.

JUGLASCIEMS