Latvijas izlase par vēl vienu uzvaru pār čehiem

04.12.2016

izlase_himna.jpg

Šovakar pulksten 18.15 "Arēnā Rīga" notiks pasaules čempionāta florbolā vīriešiem B apakšgrupas spēle starp Latvijas un Čehijas valstsvienībām, kurā latvieši centīsies vēlreiz atkārtot savu četrus gadus seno varoņdarbu - uzvarēt pasaules TOP-4 komandu.

 

Šis ir jau vienpadsmitais pasaules čempionāts florbolā, Latvijas izlase piedalījusies tajos visos, četras reizes izcīnot augsto piekto vietu, bet tikai vienu reizi mūsu florbolistiem uzdevies uzvarēt kādu no TOP-4 valstu izlasēm - tas notika pirms četriem gadiem Šveicē, kad latvieši ar 5:4 pārspēja tieši šīvakara pretiniekus. Tā turnīra turpinājums bija neveiksmīgs abām komandām - latvieši finišēja tikai 6.vietā, bet čehi pat aiz viņiem - 7. vietā.

 

Pirms tam pasaules čempionātos Latvijas un Čehijas izlases bija tikušās trīs reizes. Lai arī ne bez piepūles, bet visos mačos pie uzvaras tika čehi: 6:1 2002.gadā Helsinkos, 6:3 2006.gadā Helsinkos, kā arī 5:3 2008.gadā Ostravā. Vakar, čempionāta atklāšanas dienā, abas komandas jau aizvadīja pa spēlei - čehi ar 8:4 uzvarēja norvēģus, lai arī mača izskaņā pilnīgi izlaida no rokām iniciatīvu, bet latvieši pašaizliedzīgi cīnījās ar pasaules čempioniem zviedriem, kam piekāpās ar 2:7.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Normunds Grunckis pirms spēles pret Čehijas valstsvienību atklāja, ka šīsdienas mačā uz pozitīvu iznākumu mūsu florbolisti varēs cerēt vien tad, ja spēs maksimāli efektīvi izmantot savu stipro pusi – ātru pāreju no aizsardzības pretuzbrukumā. Protams, ļoti svarīgi būs tikpat pašaizliedzīgi, ka tas ja bija vakardienas spēlē pret pasaules čempioniem zviedriem, cīnīties par katru laukuma kvadrātmetru un pat katru kvadrātcentimetru. Maiņu virknējumos, ja salīdzina ar vakardienas maču, izmaiņas būs minimālas – otrajā pieciniekā uzbrucēja Pētera Trekšes vietā spēli sāks Gints Klēģers. Vārtos otro vakaru pēc kārtas stāsies Andis Blinds, kurš lieliski darbojās spēlē pret zviedriem.

 

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Zviedrijas valstsvienību:
1.maiņa: Mikus Valpēters (U) - Andris Rajeckis (U) - Toms Bitmanis (U); Artūrs Jurševskis (A) - Morics Krūmiņš (A).
2.maiņa: Gints Klēģers (U) - Atis Blinds (U) - Toms Akmeņlauks (U); Andris Malkavs (A) - Aivis Kusiņš (A).
3.maiņa: Kārlis Bulāns (U) - Artis Raitums (U) - Rolands Kovaļevskis (U); Jānis Rajeckis (A) - Ingus Laiviņš (A).
Vārtos: Andis Blinds.
Rezervē: Pēteris Trekše, Aleksandrs Abramovs, Jānis Salcevičs, Mārtiņš Rajeckis.
JUGLASCIEMS