LSFP izsludina pieteikšanos Sporta stipendijām

31.08.2016

lsfp_logo.jpg

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) 29. augusta Valdes sēdē apstiprināts Sporta stipendiju konkursa nolikums 2016./2017. mācību gadam. Studentu iesniegumi kopā ar sportisko sasniegumu veidlapām tiks pieņemti līdz 2016. gada 1. oktobrim.

 

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendijām var pieteikties sportisti (Latvijas izlašu dalībnieki), kuri sekmīgi studē Latvijā akreditētā augstākās izglītības iestādē budžeta vai maksas licencētā, pilna vai nepilna laika studiju programmā un kuru studiju ilgums nepārsniedz studiju programmas apguvei paredzēto laika periodu, un startē sporta veidos, kuru starptautiskās federācijas ir Starptautisko sporta federāciju ģenerālās asociācijas biedri vai ir atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā.

 

Pretendentiem ir jāpiedalās biedrības "Latvijas Augstskolu sporta savienība" (LASS) rīkotajās Latvijas Universiāde sacensībās savos sporta veidos, ja tādas tiek rīkotas un ja attiecīgā augstskola piesaka komandu šajā komandu sporta veidā. Pretendentiem ir jāpiedalās pasaules Universiādes un pasaules studentu čempionātos savos sporta veidos, ja LASS vēlas pieteikt viņus šīm sacensībām un finansē pretendenta dalību tajās. Netiek izskatīti to pretendentu iesniegumi, ar kuriem iepriekšējos mācību gados tika noslēgti trīspusējie sadarbības līgumi par stipendijas piešķiršanu un kuri un/vai kuru federācijas nav izpildījušas šo līgumu noteikumus. Katrs pretendents, sekmīgi studējot, var saņemt stipendiju ne vairāk kā divu mācību programmu (pirmā līmeņa vai bakalaura un maģistra) studiju laikā. Doktorantūras studenti tiek vērtēti atsevišķi.

 

Detalizēta informācija par konkursu un konkursa nolikums ir pieejams LSFP biroja telpās Grostonas ielā 6B, Rīgā, LV-1013, un mājas lapā www.lsfp.lv. Nolikumu un iesniedzamo dokumentu veidlapas skatīt arī pielikumā.

JUGLASCIEMS