Juniori "Czech Open" ievadā piekāpjas "Kanonyri Kladno"

11.08.2016

img_9726.jpg

Latvijas junioru florbola izlasi šīs nedēļas otro pusi pavada Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur piedalās lielākajā starptautiskajā klubu turnīrā "Czech Open". Turnīru jaunie latvieši sāka ar zaudējumu Čehijas komandai "Kanonyri Kladno" (1:3), vienīgos vārtus mūsu izlases labā guva talsenieks Jānis Ragovskis.

 

Prāgā Latvijas florbola nākotne spēlē otrās stiprākās grupas (Male Pro) E apakšgrupā kopā ar diviem Čehijas un vienu Šveices klubu. Maču pret "Kanonyri Kladno" vīriem mūsu padsmitgadnieki sāka samērā pārliecinoši - pirmie izcīnīja bumbiņu un pārliecinoši to kontrolēja. Nevarēja teikt, ka kādām no komandām bija izteikts pārsvars - Latvijas izlases spēlētāji nebaidījās iesaistīties spēka divcīņās ar pretiniekiem, kā arī nekautrējās apdraudēt čehu vārtus. Tieši latviešiem bija lieliska iespēja atklāt šīs spēles rezultātu - Renāts Degins pretinieku laukuma pusē pārtvēra bumbiņu un izgāja viens pret vienu ar viņu vārtsargu, bet neprata pārspēt čehu veiklo milzi. Kā jau sportā nereti mēdz būt, ja neiemet tu, pretinieks iemet tev. Jau nākamajā minūtē (8.) čehu uzbrucējs burtiski ar masu iedabūja bumbiņu Dāvja Helmuta Zvejnieka sargātajos vārtos - 0:1. 16.minūtē pretinieki savu pārsvaru dubultoja - 0:2.

 

Otrā puslaika (šajā turnīrā Male Pro grupas komandām spēle ir 2x20 minūtes gara) sākumā savu rēķinu gūtajiem vārtiem atklāja arī latviešu puiši - 26.minūtē Jānis Ragovskis saņēma Ralfa Orstes piespēli un ar patālu bet ļoti precīzu metienu no kreisās puses beidzot lika kapitulēt augumā raženajam čehu vārtsargam - 1:2. Atlikušajā laikā iespējas gūt vārtus bija abām komandām, bet tikai pretinieki izmantoja vienu no savām izdevībām, 33.minūtē ar tālšāvienu trešo reizi sarūgtinot Zvejnieku - 1:3. Mūsu junioriem nācās samierināties ar trāpījumu pa pretinieku vārtu stabiņu un zaudējumu - 1:3.

 

Šovakar pulksten 20.20 (pēc Latvijas laika) mūsu izlase aizvadīs vēl vienu spēli, krustojot nūjas ar Šveices komandu "Floorball Koniz U21".


JUGLASCIEMS