"Lielvārdei" un "Ulbrokai/FS Masters" iespēja iekļūt pusfinālā

05.03.2016

Šodien Lielvārdē, Ulbrokā un Kocēnos atsāksies ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijas, ko pabeigt būs iespēja "Lielvārdei" un "Ulbrokai/FS Masters", kas atrodas vadībā ar 3:1. Sērijā starp Kocēnu "Rubeni" un Cēsu "Lekringu" rezultāts šobrīd neizšķirts (2:2), šo komandu kārtējo dueli TV tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 19:00 "Lielvārde" - FK "Kurši" (Lielvārdes NSC), sērijā 3:1

Ceturtdaļfināla sērija starp "Lielvārdi" un Liepājas "Kuršiem" sākās ar divām lielvārdiešu uzvarām savā laukumā. Ja pirmās spēles vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), tad turpinājumā mājinieku pārsvars šaubas neradīja - 9:2. Otrajā mačā "Kurši" pretojās daudz sīvāk, ar 1:0 uzvarot pirmo periodu, kā arī vēl spēles 49.minūtē atrodoties vadībā ar 3:2. Turpinājumā lielvārdieši guva četrus bezatbildes vārtus un uzvarēja ar 6:3. Sērijas trešajā spēlē abas komandas tikās Liepājas Olimpiskajā centrā - rezultātu ar diviem vārtu guvumiem atklāja viesi (2:0), bet turpinājumā FK "Kurši" ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā un savu pārsvaru nosargāja, gūstot pirmo uzvaru sērijā - 5:4. Jau nākamajā dienā turpat Liepājā lielvārdieši pamatīgi revanšējās "Kuršiem", mačā uzvarot ar 3:1, bet sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1.

 

"Lielvārdes" sastāvā rezultatīvākā spēlētāja gods pieder Tomam Akmeņlaukam - 53 (42+21) punkti, bet vārtsargs Jānis Salcevičs ar atvairītiem 86.73% metienu ir labākais visā līgā. Tiesa, Salcevičs guvis pirksta traumu, bet pēdējā spēlē viņu lieliski aizvietoja Armands Puķītis, kuram 79.15% atvairītu metienu. Starp liepājniekiem visvairāk punktu savācis Kaspars Klamers (36 (22+14)), bet no vārtsargiem veiksmīgāks bijis Edgars Rimarenko - 77.71%.

 

Pulksten 19:00 "Ulbroka/FS Masters" - FK "Rīga" (Ulbrokas SK), sērijā 3:1

"Ulbrokas/FS Masters" sēriju sāka ar trim uzvarām pār FK "Rīgas" florbolistiem, bet ar katru spēli panākums nāca smagākā cīņā. Dueļa pirmajā mačā, kas notika Ulbrokā, pirmo periodu uzvarēja rīdzinieki (2:1), bet turpinājumā veiksme uzbrukumā pārgāja mājinieku pusē, kas vienubrīd bija vadībā pat ar sešu vārtu pārsvaru, galarezultātā svinot gana pārliecinošu uzvaru ar 9:5. Otrajā spēlē cīņa bija daudz sīvāka, turklāt lielāko spēles daļu vadībā atradās tieši Rīgas florbolisti - pēc pirmā perioda - 4:2, pēc otrā - 7:6, bet trešā perioda vidū - 8:6. Tomēr ulbrokiešiem ar atlikušajām desmit minūtēm pietika, lai ne vien panāktu izlīdzinājumu, bet arī svinētu uzvaru ar 10:8. Sērijas trešajā mačā abas komandas tikās Spuņciemā, kur nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ar 5:4 vadībā atradās rīdzinieki, taču Kārļa Bulāna divi vārtu guvumi uzvaras kausu atkal nosvēra "Ulbrokas/FS Masters" pusē. Ulbrokiešu veiksmes līnija pārtūka nākamajā dienā turpat Spuņciemā, kur gan Bulāns vienu (!) sekundi pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu rezultātu (7:7), bet uzvaru pēcspēles metienos ar 8:7 svinēja FK "Rīga", gūstot pirmo panākumu sērijā - 1:3.

 

Ulbrokas komandā rezultatīvākais šosezon ar 60 (32+28) punktiem ir Kaspars Šķēls, bet vārtsargs Ivars Dišereits atvairījis 83.93% pretinieku metienus. FK "Rīga" rindās spēlē līgas rezultatīvākais florbolists Toms Bitmanis, kuram jau 84 (45+39) punkti, bet no vārtsargiem labāk veicies Edgaram Jemeļjanovam - 81.54% neitralizētu metienu.

 

Pulksten 20:00 "Rubene" - "Lekrings" (Kocēnu SN), sērijā 2:2

Kocēnu "Rubenes" florbolisti sēriju pret čempioni "Lekringu" sāka savā laukumā ar pamatīgu sagrāvi - 3:9. Divās nākamajās spēlēs galvenie noteicēji laukumā bija vārtsargi - cēsnieks Normunds Krūmiņš un kocēnietis Āris Aldiņš. Otrajā mačā ar 2:1 uzvarēja "Rubene", kuras labā izšķirošos vārtus guva Atis Stepāns. Trešajā spēlē Cēsīs "Rubene" uzvarēja ar 3:2, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:1. Tiekoties Cēsīs vēlreiz, "Lekrings", pateicoties Andra Rajecka metienam, pamatlaikā panāca neizšķirtu (5:5) un svinēja uzvaru pēcspēles metienos ar 6:5, sērijā atjaunojot līdzsvaru - 2:2.

 

Rezultatīvākais Kocēnu komandā ar 58 (27+31) punktiem ir Atis Stepāns, bet no vārtsargiem labāk veicies Ārim Aldiņam, kurš ticis galā ar 84.09% pretinieku metienu. "Lekringa" labākais vārtu vīrs ir Normunds Krūmiņš (84.51%), bet rezultatīvākais spēlētājs - Andris Rajeckis, kuram 41 (25+16) punkts.

Spēles tiešraide: ŠEIT

JUGLASCIEMS