Latvietēm cīņa par vietu labāko sešiniekā – pret Slovākiju

11.12.2015

izlase_sievt.jpg

Noslēgumam tuvojas Tamperē notiekošais pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrs - Latvijas izlasei tajā tagad jācīnās par 5. – 8.vietu, ar pirmajām konkurentēm slovākietēm nūjas krustojot šodien pulksten 13.00.

 

Latvietes šo pasaules čempionātu sāka ar pamatīgu sakāvi mačā pret čehietēm (2:15), nākamajā dienā spēlē ar vācietēm izsēja triju vārtu pārsvaru, cīnoties neizšķirti (3:3), bet apakšgrupas pēdējā spēlē pašaizliedzīgā cīņā tikai ar 0:7 piekāpās seškārtējām pasaules čempionēm zviedrietēm un, pateicoties labākai vārtu attiecībai nekā Vācijas izlasei, ierindojās B apakšgrupas 3.vietā, pretiniecēs astotdaļfinālā saņemot austrālietes. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Latvijas izlase ar 10:3 sakāva Austrālijas valstsvienību, bet ceturtdaļfinālā neko nespēja padarīt šveicietēm, kam piekāpās ar 2:9. Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 6 (1+5) punktiem ir Līga Garklāva, Evelīnas Garbares kontā četri goli, Inga Ametere vārtu guvumā pārvērtusi trīs metienus, pa trim punktiem arī Diānas Isjominas un Gunitas Kārkliņas kontā. Starp visām turnīrā spēlējušām vārtsardzēm 9.vietā ar 80.14% atvairītu metienu ir mūsu Lauma Višņevska.

 

Slovākijas izlase līdz vakardienai varēja palepoties ar nevainojamu bilanci šajā pasaules čempionātā – spēkojoties ar "otrā ešelona" komandām slovākietes ar 4:2 pārspēja krievietes, ar 15:2 sakāva amerikānietes, ar 13:1 sagrāva nīderlandietes, bet astotdaļfinālā ar 4:2 izslēdza tradīcijām bagāto Norvēģijas valstsvienību. Ceturtdaļfinālā Slovākijai pretī stājās turnīra favorīte Zviedrija, kas to nolika pie vietas - 15:1. Slovākijas izlases uzbrukuma līdere ir Paulīna Hudakova, kura šajā finālturnīrā guvusi jau 15 (8:7) punktus, Lūcijas Kosturiakovas kontā 9 (8+1) punkti.

 

Slovākijas sieviešu florbola izlase līdz šim piedalījusies tikai piecos pēdējos no deviņiem notikušajiem pasaules čempionātu finālturnīriem, bet visi tās rezultāti bijuši ar augšupejošu tendenci – no 19.pozīcijas debijas reizē līdz vietai labāko astotniekā, kas jau nodrošināta šogad. Florbols Slovākijā pēdējos gados ārkārtīgi strauji iekaro popularitāti, tiesa, vismaz pagaidām reģistrētas tikai apmēram divas reizes vairāk florbolistes nekā Latvijā – 695.

 

Pēdējā reize, kad Latvijas un Slovākijas sieviešu florbola izlases tikās laukumā, bija iepriekšējā čempionāta astotdaļfināla spēle. Pirms diviem gadiem Čehijā ļoti smagi nākušu un ārkārtīgi svarīgu uzvaru ar 4:3 svinēja latvietes. Mūsu komandas rindās ar vienu rezultatīvu metienu toreiz izcēlās Santa Torstere un Diāna Isjomina, bet divi goli Luīzes Biļinskas kontā. Vārtos Lieliska bija Lauma Višņevska, kura atvairīja 30 pretinieču metienus.

 

Protams, Latvijas izlase vēlas atkārtot savu iepriekšējā pasaules čempionāta finālturnīra izcilo sasniegumu – 5.vietas izcīnīšanu, tomēr šoreiz tas noteikti nebūs vieglāk. Mūsu valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs, gatavojoties šīsdienas mačam, nedaudz pieslīpējis maiņu virknējumus, bet vietu vārtos kā pirmajai jau kārtējo reizi uzticēs Laumai Višņevskai. Viņas otrais numurs šodien būs Kristīne Kirilova. J.Fedulovs savām padotajām deva uzdevumu pret slovākietēm darboties ļoti agresīvi, sevišķi savu vārtu tuvumā, kur nebaidīties pielietot spēka spēli.

 

Latvijas izlases sākumsastāvs spēlē pret Slovākijas valstsvienību:

1.maiņa: Diāna Isjomina (U) – Elīza Bērziņa (U) – Inga Ametere (U); Evelīna Garbare (A) – Gunita Kārkliņa (A).

2.maiņa: Madara Adamane (U) – Līga Garklāva (U) – Paula Egle (U); Zane Klabere (A) – Gundega Vancāne (A).

3.maiņa: Liene Krauja (U) – Lība Mikova (U) – Līga Vancāne (U); Evita Rudzīte (A) – Santa Muceniece (A).

Vārtos: Lauma Višņevska.

Rezervē: Kristīne Kirilova, Jana Filipsone, Ieva Priede, Ieva Ločmele.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

KAIS Mora IF, Zviedrija

2.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

3.

Jana Filipsone

V

FK NND

4.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

5.

Zane Klabere

A

Craftstadens IBK, Zviedrija

6.

Gunita Kārkliņa

A

Sveiva IBK, Norvēģija

7.

Santa Muceniece

A

FK NND

8.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

9.

Madara Adamane

A

Rubene

10.

Paula Egle

U

Rubene

11.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

12.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

13.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Buldogs

14.

Evita Rudzīte

U

Rubene

15.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

16.

Ieva Priede

U

FK NND

17.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

18.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

19.

Diāna Isjomina

U

Sveiva IBK, Norvēģija

20.

Līga Garklāva

U

Grei, Norvēģija

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ārsts: Aleksandrs Matjuņins

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS