"Rubene" atstāj spānietes uz nulles, pusfinālā pret "Ķekavu"

08.10.2015

rubene_efc1.jpg

Cēsīs turpinās EuroFloorball kausa izcīņa – šodien tiek aizvadītas apakšgrupu pēdējās spēles. Sieviešu komandu turnīrā Latvijas čempione "Rubene" (Kocēni) ar 9:0 sakāva Spānijas klubu "CDE El Valle", garantējot sev uzvaru grupā un vietu pusfinālā, kur kocēnietēm pretī stāsies FK "Ķekava".

 

Kocēnu "Rubenei" mačā pret turnīra pastarīti "CDE El Valle", lai atklātu rezultātu, vajadzēja teju deviņas minūtes. Pirmais gols gan bija savā ziņā kuriozs, jo viena no mūsu florbolistēm, izdarot sitienu pa bumbiņu, izsita pretiniecei no rokām nūju, kas pacēlās samērā aukstu, lai pēc tam ar slaidu loku nolaistos atpakaļ laukumā. Uz šo lidojošo objektu aizskatījās spānietes, tostarp arī viņu vārtsardze, kura nepamanīja, ka uzreiz pēc tam Zane Darša izdarīja vēl vienu metienu – 1:0. Maisam gals bija vaļā – Kocēnu florbolistes bez īpašas spriedzes sistemātiski palielināja rezultātu. Pēc pirmā perioda latvietes atradās vadībā ar 4:0, pēc otrā – ar 5:0, bet visā spēlē triumfēja ar 9:0, izcīnot 1.vietu B apakšgrupā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Zani Daršu, kurai šajā mačā divi vārtu guvumi. Divus golus iemeta arī Evita Rudzīte, bet rezultatīvākā ar 5 (2+3) punktiem bija Liene Adamane.

 

"Rubene"– "CDE El Valle" 9:0 (4:0, 1:0, 4:0)

Metienu attiecība:

55:11 (14:4, 20:3, 21:4)

Rezultatīvākās:

"Rubene" – Liene Adamane 5 (2+3), Zane Darša 2 (2+0), Evita Rudzīte 2 (2+0), Paula Egle 2 (1+1), Baiba Juruša 2 (0+2), Madara Rudzīte 1 (1+0), Rebeka Laure 1 (1+0), Madara Adamane 1 (0+1), Anete Blūma 1 (0+1).

 

Vēl pirms tam notika mačs, kurā Krievijas čempionvienība "Nauka" ar 12:0 sagrāva Vācijas klubu "MFBC Grimma". Krieviešu uzvara garantēja 2.vietu A apakšgrupā un vietu pusfinālā Latvijas komandai FK "Ķekava", kas vācietes bija pārspējusi pēcspēles metienos ar 5:4. Tādi rezultāti izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā saveduši abus Latvijas klubus – par vietu finālā "Ķekavai" būs jāspēkojas ar "Rubeni". Otrā pusfināla pārī nūjas krustos "Nauka" un Polijas klubs "MMKS Podhale Nowy Targ". Pusfināla spēles paredzētas jau rīt.

JUGLASCIEMS