"Rīga" rāda raksturu, "Rubenei" veicas "loterijā"

02.03.2014

rubene_fkr.jpg

Ārkārtīgi aizraujoša Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle šodien notika Kocēnos, kur "Rīga" pret vietējo "Rubeni" spēja atspēlēties no 2:5 uz 5:5, tomēr piekāpās pēcspēles metienos ar 5:6. Izšķirošo bullīti rīdzinieku vārtos raidīja Atis Stepāns, sērijā izvirzot "Rubeni" vadībā ar 2:0.

 

Otrais duelis starp "Rubeni" un FK "Rīga" šodien sākās pēc tā paša scenārija, kā pirmais – kocēnieši atkal izvirzījās vadībā ar 4:0, tikai šoreiz viņiem tam vajadzēja pat mazāk par desmit minūtēm. Pēc pirmā perioda "Rubene" vadībā ar 4:1, pēc otrā – ar 5:2, pie tam nekas neliecināja, ka spēles gaita varē4tu mainīties. Tā gan nedomāja rīdzinieki, kuri pamatlaika pēdējo 20 minūšu laikā atspēlēja triju vārtu deficītu. Neizšķirtu ar tālu metienu 59.minūtē panāca Uldis Purvišķis – Priede – 5:5. 10 papildlaika minūtēs vārti netika, bet pēcspēles metienu sērijā veiksmīgāk darbojās laukuma saimnieki – vārtsargs Āris Aldiņš atvairīja trīs no pieciem bullīšiem, bet uzvaru "Rubenei" ar efektīgu metienu tālajā stūrī atnesa Atis Stepāns – 6:5.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Atis Stepāns, kuram šajā mačā divas rezultatīvas piespēles. Ar trim gūtiem vārtiem izcēlās viņa komandas biedrs Lauris Zaicevs, bet Uģim Karasevam 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja gods "Rīgas" rindās tika Alvim Dālem, kurš, būdams Virslīgas labākais vārtu guvējs, šajā mačā izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Divi goli Edvarda Janberga kontā. Ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām Kocēnu "Rubene" izvirzījusies vadībā ar 2:0. Abu komandu nākamā tikšanās paredzēta 7.martā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, sākums pulksten 20:30.

 

Videointervijas: ŠEIT


JUGLASCIEMS