I.Ametere un T.Bitmanis - AVEX balvas laureāti oktobrī

05.11.2013

avex_2.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) nosaukusi Latvijas čempionāta pagājušā mēneša labākos spēlētājus sieviešu un vīriešu Virslīgā. Sieviešu Virslīgā par labāko atzīta komandas "Ķekavas Bulldogs" uzbrucēja Inga Ametere, bet vīriešu – FK "Rīga" uzbrucējs Toms Bitmanis. Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu AVEX (Tavs Audio-Video Experts).

 

Uzbrucējas Ingas Ameteres pārstāvētā "Ķekavas Bulldogs" oktobrī aizvadīja četras spēles, divās no tām izcīnot uzvaru. Čempionātu ķekavietes sāka ar zaudējumu RSU (6:8), Ameterei šajā spēlē 3 (2+1) punkti. Otrajā mačā ar tikai ar 5:6 tika atzīts FK "Ķekava" pārākums (Ametere izcēlās ar "hat-trick"). Pirmo uzvaru jaunajā sezonā "Ķekavas Bulldogs" meitenes izcīnīja spēlē pret turnīra līderi "Rubeni" – 6:4, Ameterei vēl trīs vārtu guvumi. Mēnesi ķekavietes noslēdza ar uzvaru pār Virslīgas debitantēm - FK "Ādaži" florbolistēm, Ameterei trešais "hat-trick" pēc kārtas un labākās spēlētājas tituls. Ar četrās spēlēs gūtiem 12 (11+1) punktiem Inga Ametere kļuvusi par pārliecinošu Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju. Novembra pirmajās dienās I.Ametere Latvijas sieviešu izlases sastāvā piedalījās starptautiskā turnīrā, kas notika Vācijā. Četrās spēlēs jaunā florboliste guva 5 (2+3) rezultativitātes punktus.

 

Vīriešu Virslīgas jaunpienācējs FK "Rīga" ar uzbrucēju Tomu Bitmani sastāvā pagājušajā mēnesī aizvadīja sešas spēles, visās izcīnot uzvaras. Rīdzinieki ar 9:3 sakāva "Ķekavas Bulldogs" (Bitmanim viena rezultatīva piespēle), ar 12:3 sagrāva "Ķekavas Bulldogus" (Bitmanim 3 (1+2) punkti un labākā spēlētāja gods), ar 7:6 pārspēja "Lielvārdi" (Bitmanim 3 (2+1) punkti), ar 6:4 pieveica "Madonu" (Bitmanim viena piespēle), ar 9:6 uzvarēja "Ulbroka/FS Masters" (Bitmanim 4 (1+3) punkti), bet ar 11:7 - "Ķekavu" (Bitmanim 3 (1+2) punkti). Šobrīd T.Bitmanis ar 27 (12+15) punktiem ir otrais rezultatīvākais savā komandā un ceturtais labākais punktu guvējs visā Virslīgā.

 

AVEX balvas ieguvēji 2013./2014.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Septembris

Ilga Jēkabsone (Rubene)

Alvis Dāle (FK Rīga)

Oktobris

Inga Ametere (Ķekavas Bulldogs)

Toms Bitmanis (FK Rīga)

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

SF
JUGLASCIEMS