"Czech Open" latvieši tiek līdz astotdaļfinālam

19.08.2013

co.jpg

No 15. līdz 18.augustam Čehijā jau 21.reizi notika lielākais starptautiskais klubu turnīrs florbolā "Czech Open", kurā starp 269 komandām 10 bija no Latvijas. Izslēgšanas spēlēs iekļuva visas mūsu komandas, bet vistālāk tika RSU vīri, kuri izstājās tikai astotdaļfinālā.

 

Vīriešu grupā piedalījās veselas 125 komandas, starp tām arī trīs no Latvijas. Vistālāk (līdz 1/8 finālam) tika Rīgas komanda RSU, kuru no turnīra izslēdza somu komanda "Kartáč Strýcové" – 3:5. FK "Bauska" iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur jau pirmajā mačā (1/32 finālā) ar 2:3 atzina čehu "FBC Start98 by 4teams.cz" pārākumu. Stalbes "Pārgauja" aizcīnījās līdz 1/64 finālam, kurā 2:3 zaudēja Somijas komandai "Club David".

 

Vīriešu Elites grupā (16 komandas) Cēsu "Lekrings" iekļuva 1/16 finālā, kur ar 2:4 piekāpās čehu komandai "Tatran Omlux Střešovice". Šajā pašā grupā Šveices kluba "UHC Grünenmatt Sumiswald" sastāvā debitēja Latvijas izlases spēlētājs Mihails Kostusevs. Mūsu florbolists "Czech Open" laikā izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet viņa jaunā komanda arī tika tikai līdz 1/16 finālam.

 

Vīriešu Pro grupā starp 16 uzvaras pretendentēm bija arī "Ulbroka/FS Masters", kas iekļuva 1/16 finālā. Tur ulbrokiešus apturēja Zviedrijas komanda "RIG Umeå IBF", kas mūsu florbolistus uzvarēja ar 3:0.

 

Junioru grupā starp 32 komandām Latviju pārstāvēja divas – Cēsu "Lekrings" un "Ulbroka/FS Masters". Cēsnieki aizkļuva līdz 1/16 finālam, kur ar 0:2 piekāpās Zviedrijas komandai "Hagfors IBS White", bet ulbrokieši tajā pašā izslēgšanas spēļu stadijā ar 2:3 zaudēja čehu FBC "Liberec".

 

Sieviešu grupā piedalījās divas latviešu komandas. FK "Ādaži" tika līdz 1/32 finālam, kur ar 1:4 atzina Čehijas komandas "EUROSPOLEČNOSTI Brno Židenice BLUE" pārākumu. Arī Kocēnu "Rubene" apstājās 1/32 finālā pēc tam, kad ar 1:2 bija piekāpusies citai čehu komandai - "Athletics Praha". Kopumā šajā grupā startēja 64 komandas.

 

Kā vīriešu, tā arī sieviešu Elites grupā uzvaras laurus plūca Zviedrijas klubi. Vīriešu labāko komandu konkurencē uzvarēja "IBK Dalen", bet sieviešu komandu turnīrā triumfēja "Pixbo Wallenstam".

SF
JUGLASCIEMS