"FS Masters" uzvar LIDO Vasaras līgas jauniešiem pirmajos posmos

02.07.2012

masters13.jpg

Sākusies LIDO Vasaras līga bērniem un jauniešiem. Sestdien laukumā devās U-16 vecuma grupas komandas, bet svētdien savu pirmo posmu aizvadīja U-13 vecuma grupa. Tāpat kā pagājušogad, katrā vecuma grupā turnīrā paredzēti trīs posmi. Pirmie divi ir priekšsacīkstes, bet trešais – finālposms.

 

Pirmajam U-16 posmam bija pieteikušās sešas komandas, kuras izspēlēja viena apļa turnīru, tādā veidā noskaidrojot vietu sadalījumu posmā. Pagājušā gada uzvarētāji "FS Masters" arī šogad apliecināja favorītu statusu un izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs. Tikai "Ķekavas Suncīši" spēja viņiem izrādīt patiešām sīvu pretestību, un, ja viņus neiegāztu pašu nesavaldība un noraidījumi...nav zināms, kā būtu beigusies šī spraigā spēle, kas noteica uzvarētāju posmā. Jau pieminētie "Ķekavas Suncīši" izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien "FS Masters" un spēlējot neizšķirti ar "FS Masters/Blind Save". Trešo vietu šajā posmā ieguva "FS Masters/ Blind Save", kuri turnīru sāka ar nedaudz pārsteidzošo neizšķirtu pret ķekaviešiem, turpināja ar sagrāvi no sava kluba spēcīgākās komandas, taču turpinājumā uzlaboja savu sniegumu un izcīnīja divas uzvaras atlikušajās trijās spēlēs. Ceturtajā vietā ierindojās "FS Masters 2", kuri izcīnīja divas uzvaras piecās spēlēs. Piektajā vietā "Rīgas Lauvas", bet sestajā vietā "SK Babīte". Posma noslēgumā tika apbalvoti trīs labākie spēlētāji, kuri saņēma dāvanas turnīra atbalstītājiem Latvijas Universitātes. Par labākajiem tika atzīti Edžus Ceriņš (FS Masters), Dinārs Vaitaitis (Ķekavas Suncīši) un Emīls Berķis (FS Masters/Blind Save).

 

U-13 vecuma grupas pirmajā posmā piedalījās astoņas komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlēja "FS Masters", "Ogres Vilki", "Lielvārde 2" un "FS Masters/Blind Save", bet B grupā "Lielvārde", "Ķekavas Bulldogi", "FS Masters 2" un "SK Babīte". Komandas savās apakšgrupās izspēlēja vienu apli katra ar katru un pēc tam ar otras grupas tādas pašas vietas ieguvēju noskaidroja galīgo vietu sadalījumu šajā posmā. A grupā divas uzvaras izcīnīja "FS Masters" un "FS Masters/Blind Save", bet savā starpā nospēlēja neizšķirti. Tas nozīmēja, ka lai noskaidrotu pirmās vietas ieguvēju grupā bija jāskaita gūto un zaudēto vārtu attiecība. Tā bija labāka "FS Masters" komandai un viņi nodrošināja spēlēšanu posma finālā. Trešo vietu grupā izcīnīja "Lielvārde 2", bet ceturtie palika "Ogres Vilki". B grupā situācija bija ļoti līdzīga, jo "Lielvārde" un "Ķekavas Bulldogi" apspēlēja pārējās divas pretinieces, taču savstarpējā spēle noslēdzās neizšķirti. Vārtu attiecība labāka bija "Ķekavas Bulldogiem" un viņi iekļuva finālā, bet "Lielvārde" nodrošināja iespēju spēlēt par trešo vietu. Trešie grupā ierindojās "FS Masters 2", bet ceturtie "SK Babīte". Spēlē par septīto vietu "SK Babīte" ar 10:3 sagrāva "Ogres Vilkus", bet piekto vietu ieguva "Lielvārde 2", kas ar 4:2 pārspēja "FS Masters 2". Trešo vietu posmā ieguva "Lielvārde", ar 5:3 uzvarot "FS Masters/Blind Save", bet par posma uzvarētājiem kļuva "FS Masters", kuri finālā ar 6:1 uzvarēja "Ķekavas Bulldogus". Sacensību dienas noslēgumā tika apbalvoti trīs šī posma labākie spēlētāji, kuri saņēma balvas no Latvijas Universitātes. Par tādiem tika atzīti Mariss Giņko (Lielvārde), Ralfs Orste (Ķekavas Bulldogi) un Reino Ješēvics (FS Masters). Tāpat arī katra komanda saņēma nelielu pārsteiguma balviņu no Narvesen.

 

U-16 vecuma grupas 2.posms notiks 7.jūlijā, bet U-13 vecuma grupa otro posmu spēlēs 14.jūlijā Atgādināsim, ka katram posmam dalība ir jāpiesaka atsevišķi un finālposmā iekļūs labākās 8 komandas abu pirmo posmu kopvērtējumā. 1.posma rezultātus varat apskatīt www.vasarasliga.lv.


SF
JUGLASCIEMS