Nosaukts sieviešu izlases sastāvs, iekļautas četras "ārzemnieces"

06.11.2011

laumav.jpg

Šodien pēc otrās pārbaudes spēles starp Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola izlasēm, kurā latvietes uzvarēja ar 8:2, tika paziņots komandas sastāvs, kas jau piedalīsies pēc nepilna mēneša piedalīsies pasaules čempionātā Šveicē. Valstsvienībā iekļautas arī visas četras latvietes, kuras spēlē Zviedrijas florbola čempionātā – Lauma Višņevska, Anete Šeina, Zeltīte Bankava un Indra Beķere.

 

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs:

Spēlētāja

Pozīcija

Komanda

Jolanta Tauriņa

V

Rubene

Signe Ercena

U

RSU/Runway

Aija Kuncīte

U

RSU/Runway

Tatjana Varša

A/U

RSU/Runway

Luīze Biļinska

U

RSU/Runway

Edīte Bankava

U

Rubene

Zane Klabere

A

Rubene

Gunita Kārkliņa

A

RSU/Runway

Madara Rudzīte

U

Rubene

Linda Līce

A

Rubene

Liene Rajecka

A

Rubene

Evita Rudzīte

U

Rubene

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava/BFF

Diāna Isjomina

U

RSU/Runway

Baiba Juruša

A

Rubene

Madara Adamane

U

Rubene

Zeltīte Bankava

U

Sala Silverstaden IBK

Indra Beķere

U

Sundsvalls IBF

Anete Šeina

A

Endre IF

Lauma Višņevska

V

Endre IF

 

Izlases galvenais treneris Jānis Freivalds šodienas spēli pret igaunietēm mūsu meiteņu izpildījumā atzina kā daudz kvalitatīvāku, nekā pirmo. Laukumā bijis vērojams daudz lielāks cīņasspars, bet tajā pašā laikā uzlabojusies saspēle, kā arī pilnībā ticis izpildīts spēles plāns. Divi ielaistie vārti šo iespaido nemaz nebojājot, jo spēle ir spēle – tikpat labi tas varēja notikt arī vakar.

 

No tām florbolistēm, kuras piedalījās pārbaudes spēlēs ar Igaunijas valstsvienību, uz pasaules čempionātu nebrauks Evelīna Garbare, Līga Garklāva, Liene Adamane un Ilga Jēkabsone. J.Freivalds atzina, ka izvēle starp vienu vai otru spēlētāju nebijusi viegla, tomēr lēmums ir pieņemts tāds, kāds tas ir. Jāņem vērā, ka komandas pamatkodols ir saglabāts, bet visas otrā plāna spēlētāju izvēles tika izdarītas ar domu par perspektīvu.

 

Izlasē kā vārtsardze iekļauta Jolanta Tauriņa, kura līdz šim pasaules čempionātos piedalījusies tikai kā komandas fizioterapeite. Galvenais treneris uzsvēra, ka savu vietu valstsvienībā Jolanta nopelnījusi ar pārliecinošu spēli, tā gan būšot tikai otrā vārtsarga pozīcija, jo lielākais spēļu smagums atkal tiks Laumai Višņevskai. Debitantes šajā pasaules čempionātā būs arī Aija Kuncīte un Luīze Biļinska, par kuras sagatavotību un spēlētprasmi Freivalds izteicās sevišķi atzinīgi.

JUGLASCIEMS