Pērnās sezonas debitante "RTU/Rockets" šokē ambiciozo "Valmieru"

12.09.2021

rtu_pukitis.jpg

Pirmā no divām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur FBK "Valmiera" uzņēma pagājušās sezonas pastarīti "RTU/Rockets" (Rīga). Rīdzinieki spēja sagādāt jaunās sezonas lielāko sensāciju, uzvarot ar 9:6, četrus vārtus guva viņu uzbrukuma līderis Toms Ķeirāns.

 

"RTU/Rockets" Virslīgā debitēja tikai pagājušajā sezonā, 22 spēļu laikā izcīnot vien divus punktus. Protams, ka šīs komandas divcīņā ar "Valmieru" par favorītiem tika uzskatīti valmierieši, kas jau vairākas sezonas ir starp medaļu pretendentiem, bet pagājušajā mēnesī spēja jau trešo reizi pēc kārtas kļūt par "Latvian Open" uzvarētājiem. Tieši Valmieras florbolisti, bija tie, kuri jau 24. sekundē atklāja šī mača rezultātu – 1:0, ar precīzu metienu izcēlās mājinieku jaunieguvums Gvido Lauga. Līdz pirmā perioda beigām vadības grožus gan spēja pārņemt "RTU/Rockets" – 2:1, pa golam Imanta Lastovska un Toma Ķeirāna kontā. Otrās trešdaļas sākumā viesi guva vēl divus vārtus, panākot jau 4:1, bet spēles vidū viņu pārsvars bija četri goli (6:2). Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija 6:4, bet pēdējā perioda sākumā valmierietis Matīss Salmiņš realizēja soda metienu, pretinieku pārsvaru samazinot līdz minimumam (5:6). Tomēr Rīgas florbolistus tas nesalauza - "RTU/Rockets" pārliecinoši aizvadīja arī pēdējo trešdaļu, ELVI florbola līgā svinot kluba vēsturē pirmo uzvaru pamatlaikā – 9:6.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma pieredzējušais vārtsargs Armands Puķītis, kurš atvairīja 27 no 33 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar četriem vārtu guvumiem bija Toms Ķeirāns, 3 (1+2) punkti Imanta Lastovska kontā, bet ar diviem goliem izcēlās Oļegs Stasivs. Par labāko starp valmieriešiem atzina Gvido Laugu, kuram, tāpat kā Arturam Bračkam, divi vārtu guvumi. 2 (1+1) rezultativitātes punktus sakrāja krievu leģionārs Pāvels Semjonovs.


SF
JUGLASCIEMS